Συρίκνωση σοκ στον προυπολογισμό των Μεσογειακών!

Posted: 12 Ιανουαρίου 2010 by admin in κυβέρνηση
Ετικέτες: , ,

Με το μικρότερο δυνατό κόστος και στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις θα διοργανωθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 στον Βόλο και στη Λάρισα.

Οπως αποκάλυψε χθες ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Πάνος Μπιτσαξής, ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης μειώθηκε από τα 186 εκατ. ευρώ που ήταν αρχικά στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ στην πορεία θα καταβληθεί προσπάθεια να πέσει στα 50 εκατ. ευρώ.Η απόφαση περιστολής των δαπανών έχει να κάνει όχι μόνο με την περικοπή του προϋπολογισμού της ΓΓΑ από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και με το ότι σε ολόκληρη τη χώρα όλο και περισσότεροι δήμοι αδυνατούν να καταβάλουν το κόστος συντήρησης νεόκτιστων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Κατά τον κ. Μπιτσαξή, μόνο για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, τις οποίες ως επί το πλείστον χρησιμοποιούν επαγγελματικές ομάδες, η ΓΓΑ πληρώνει ετησίως 32 εκατ. ευρώ. Για τον ίδιο λόγο η ΓΓΑ δεν πρόκειται να εκτελέσει τη σύμβαση για την κατασκευή ανά τη χώρα 11 κλειστών γυμναστηρίων και 13 κλειστών κολυμβητηρίων συνολικού προϋπολογισμού 118 εκατ. ευρώ, την οποία υπέγραψε 10 ημέρες πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης.
Με γειά μας

πηγή: Κόσμος Λάρισα

Σχόλια
  1. Η αλήθεια είναι ότι τα προεκλογικά τερτίπια έπρεπε να κοπούν από τη ρίζα. Και ναι μεν είναι θετική η οικοδόμηση χώρων εκγύμννασης, αλλά αυτά πρέπει να τίθεται σε μία ρεαλιστική βάση -οικονομικά και κοινωνικά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s