Λαμπρινίδης – Ποδηματά: «πλήγμα στο κύρος και την αξιοπιστία της χώρας»

Posted: 12 Ιανουαρίου 2010 by admin in ΝΔ, Πασοκ, κυβέρνηση, οικονομία
Ετικέτες: , , , , , ,

H Επιτροπή και η Eurostat συνεργάζονται και στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση στην απόφασή της για αναδιάρθρωση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) ώστε να διασφαλίζονται και να παρέχονται αξιόπιστα και ορθά δημοσιονομικά στατιστικά στοιχεία στην ΕΕ, σύμφωνα με δηλώσεις του υποψήφιου Επιτρόπου για την οικονομική και νομισματική πολιτική Olli Rehn κατά την διάρκεια της σημερινής ακρόασής του στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ταυτόχρονα ο Φιλανδός υποψήφιος Επίτροπος αποκάλυψε ότι: «η Επιτροπή πριν από 4 χρόνια το 2005 ζήτησε έλεγχο των δημοσιονομικών στοιχείων που είχαν παρουσιάσει οι τότε αρμόδιες ελληνικές αρχές. Ο έλεγχος αυτός δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί επειδή το Συμβούλιο Υπουργών δεν συμφώνησε με την πρόταση της Επιτροπής».

Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ  Άννυ Ποδηματά και Σταύρος Λαμπρινίδης δήλωσαν: «η σημερινή αυτή αποκάλυψη του κου Rehn, τότε Επιτρόπου για την διεύρυνση, αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο αυτό που εξαρχής υποστήριξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ, σοβαρότερο ίσως και από την δημοσιονομική εκτροπή, είναι το πλήγμα στο κύρος και την αξιοπιστία της χώρας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s