Συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Οικολόγων

Posted: 5 Ιανουαρίου 2010 by admin in Οικολόγοι, Πασοκ, ΣΥΡΙΖΑ, Τοπική αυτοδιοίκηση
Ετικέτες:

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ για συνεργασία ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ- Οικολόγων στους μεγάλους δήμους της χώρας κατέθεσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Διευκρίνισε ωστόσο ότι ενδεχόμενες συνεργασίες σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν αποτελούν προανάκρουσμα άλλων συνεργασιών στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Πάντως η πρόταση του κ. Κουβέλη, που παρουσιάστηκε με συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά, αιφνιδίασε την ηγεσία της Κουμουνδούρου καθώς υψηλόβαθμοι παράγοντες του κόμματος δήλωναν ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αποφασίσουμε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στις μεγάλες πόλεις».

Ο βουλευτής του ΣΥΝ αρχικώς αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων με κοινή υποψηφιότητα στη Θεσσαλονίκη, για να προσθέσει ότι «το ίδιο μπορεί να γίνει και στην Αθήνα, στη βάση προϋποθέσεων προγραμματικού χαρακτήρα». Μάλιστα, χθες το πρωί στον «πρωινό καφέ» στην Κουμουνδούρου, συζητήθηκε το θέμα των δημοτικών εκλογών και τονίστηκε ότι οι κατευθύνσεις θα δοθούν σε ειδική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με εισήγηση να μην υπάρξει κεντρική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. «Η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα, ο κόσμος θα αρχίσει να πληρώνει στις Εφορίες και εμείς θα πάμε σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ;» αναρωτιόταν χθες παράγων του ΣΥΝ δηλώνοντας αντίθετος με την προοπτική σύμπλευσης στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης θα επιμείνει στην πρότασή του για συνεργασία στους μεγάλους δήμους, θεωρώντας ότι κυρίως στην Αθήνα χρειάζεται μία κοινωνικοδημοκρατική συνεργασία που θα απελευθερώσει την πόλη από συντηρητικές αντιλήψεις. Στην Ιπποκράτους στελέχη του κόμματος, που μετέχουν στην επιτροπή αυτοδιοίκησης που όρισε προσφάτως ο κ. Παπανδρέου, εξηγούσαν ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα το τοπίο με τον Καποδίστρια 2 και μετά να ληφθούν αποφάσει.

Προσέθεταν πάντως πως με την επαναφορά του 50+1 που απαιτείται για την εκλογή δημάρχων και των αιρετών περιφερειαρχών «είναι λογικό και το ΠΑΣΟΚ να επιθυμεί τη συνεργασία με τον ΣΥΝ αλλά και ο ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s