Σχέδιο ενίσχυσης των δρόμων που δέχονται την κυκλοφορία των Τεμπών

Posted: 21 Δεκεμβρίου 2009 by admin in κοινωνία
Ετικέτες: , ,

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο της κεντρικής Ελλάδας, μετά την κατολίσθηση στα Τέμπη, που είχε σα συνέπεια να διακοπεί η συγκοινωνία στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Με το σχέδιο αυτό που παρουσίασε σήμερα η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Πόπη Γερακούδη, προβλέπονται παρεμβάσεις κυρίως ανθρώπινου δυναμικού για τους τρεις οδικούς άξονες, που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή για να παρακαμφθούν τα Τέμπη, δηλαδή:
– την παραλιακή οδό του νομού Λάρισας, την οποία χρησιμοποιούν επιβατικά αυτοκίνητα,
– την εθνική οδό Λάρισας-Ελασσόνας-Κατερίνης (μέσω Αγίου Δημητρίου), την οποία χρησιμοποιούν ελαφρά φορτηγά και,
– την εθνική οδό Λάρισας-Ελασσόνας-Κοζάνης η οποία χρησιμοποιείται για τα βαρέα φορτηγά.

Σύμφωνα με την κ. Γερακούδη, οι δυνάμεις που υποστηρίζουν το σχέδιο και προέρχονται κατά μείζονα λόγο από τη Λάρισα με συνδρομή και από τους υπόλοιπους νομούς της Θεσσαλίας, ενισχύεται με 4 μονάδες ασθενοφόρων και 4 πυροσβεστικών (αυτοκίνητα στελεχωμένα με προσωπικό), τα οποία θα βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία των οδικών αξόνων έτοιμα να παράσχουν βοήθεια.
Ακόμη, έχουν ενοικιαστεί γκρέιντερ (για αποχιονισμό), καθώς και ένα ειδικό γερανοφόρο όχημα το οποίο θα βρίσκεται στο δρόμο Λάρισας-Ελασσόνας, στο ύψος της Μελούνας, όπου συχνά σε περιόδους παγετού ή χιονιού, «διπλώνουν» φορτηγά με συρόμενα.
Επίσης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η επιπλέον σήμανση στους τρεις αυτούς οδικούς άξονες.
Η κ. Γερακούδη αναφέρθηκε και στο υπολογιζόμενο κόστος αυτού του σχεδίου, το οποίο, για μένα το θεσσαλικό χώρο εκτιμάται στα 6 εκ. ευρώ, ενώ άλλα 2-2,5 εκ. ευρώ θα δαπανηθούν για τις παρεμβάσεις σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία (περιοχές Κοζάνης και Αγίου Δημητρίου Πιερίας, αντίστοιχα).

Ελευθεροτυπία

Σχόλια
  1. Ο/Η Argos λέει:

    Ωραία. Ποιός θα τα πληρώσει αυτά τα 8-8,5 εκ. Ευρώ και από που;

  2. Πάντως μιλάμε για κανονική κριση. Και είναι η πρώτη της κυβέρνησης. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Τουλάχιστον μία ώρα περισσότερο για τα ΙΧ μέσα από κατσικόδρομους και κατσικοχώρια και τουλάχιστον 2 ώρες για τα φορτηγά. Να δούμε αν θα ωβρουν ευκαιρία οι απαιτεώνες να αυξήσουν τις τιμές τους…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s