Απάντηση Μπαρόζο σε Λαμπρινίδη

Posted: 16 Δεκεμβρίου 2009 by admin in Παπανδρέου, Πολιτική, κυβέρνηση, κοινωνία
Ετικέτες: , , ,

«Πιστεύω ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχουν σημαντικά θετικά αποτελέσματα».

«Πιστεύω ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχουν σημαντικά θετικά αποτελέσματα. Είναι βήματα προς την ορθή κατεύθυνση και η Κομισιόν στηρίζει την Ελλάδα σε αυτήν την προσπάθεια».

Το παραπάνω δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Χ-Μ. Μπαρόζο απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Σταύρου Λαμπρινίδη σήμερα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Λαμπρινίδης ρώτησε τον κ. Μπαρόζο αν έχει εξετάσει τα μέτρα που εξήγγειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κι αν μπορεί να δηλώσει ρητά ότι η εφαρμογή των μέτρων θα βοηθήσει στην έξοδο από την οικονομική και θεσμική κρίση που κληρονόμησε η νέα ελληνική κυβέρνηση.

Στην ερώτησή του, ο κ. Λαμπρινίδης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι τα επιτόκια δανεισμού ενός κράτους μέλους στις διεθνείς αγορές επηρεάζονται από το γενικό κλίμα εμπιστοσύνης στην οικονομία της χώρας, που με τη σειρά του επηρεάζεται εν μέρει από τις κατά καιρούς δηλώσεις επισήμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε επίσης ότι, επιπλέον της όποιας αντικειμενικής αξιολόγησης μίας χώρας, κερδοσκόποι συχνά εκμεταλλεύονται ασάφειες στις παραπάνω δηλώσεις προκειμένου να αποκομίσουν υπέρμετρα κέρδη εναντίον κρατών μελών όπως η Ελλάδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s