Την οργή του Απ. Κακλαμάνη προκάλεσε ανακοίνωση της ΑΤΕ

Posted: 7 Δεκεμβρίου 2009 by admin in Γενικά
Ετικέτες: , ,

Την έντονη αντίδραση του Απόστολου Κακλαμάνη προκάλεσε ανακοίνωση της Αγροτικής Τράπεζας, με ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου. Με την ανακοίνωση η τράπεζα προσφέρει πλήρη κάλυψη στις ενέργειες και πολιτικές του τέως προέδρου της, Δημήτρη Μηλιάκου. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής τονίζει ότι στην περίπτωση που ήταν σε γνώση ή υπό την έγκριση του νέου διοικητή της ΑΤΕ, Θ. Πανταλάκη, θα αποσύρει τη θετική ψήφο για τον διορισμό του.

Η τράπεζα εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση ως απάντηση στο αίτημα του Απ. Κακλαμάνη για διερεύνηση των καταγγελιών, σχετικά με την επενδυτική πολιτική που εφάρμοζε ο Δημ. Μηλιάκος. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει από τον Θ. Πανταλάκη να προχωρήσει στην παραπάνω ενέργεια, κατά τη διάρκεια της ακρόασης του από την Επιτροπή ΔΕΚΟ, την περασμένη Πέμπτη. Όπως ανέφερε ο Απ. Κακλαμάνης, ο Θ. Πανταλάκης δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει το θέμα και θα δώσει τα στοιχεία στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Την επόμενη μέρα, όμως, η ΑΤΕ προχώρησε στην έκδοση της επίμαχης ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρει: «Με αφορμή τις αναφορές στη Βουλή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Απόστολου Κακλαμάνη κατά την ακρόαση του υπό τοποθέτηση νέου διοικητή της ΑΤΕbank κ. Θ. Πανταλάκη σχετικά με την επενδυτική πολιτική που ακολούθησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας, από την ΑΤΕbank επισημαίνεται: Το χιλιοειπωμένο ζήτημα των επενδυτικών τοποθετήσεων της ΑΤΕbank και οι κατά καιρούς αβάσιμες και ατεκμηρίωτες αιτιάσεις κατ’ αυτών απετέλεσαν αντικείμενο ενδελεχούς εισαγγελικής έρευνας, μετά την ολοκλήρωση της οποίας διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως παράβαση και η σχηματισθείσα ποινική δικογραφία τέθηκε στις 8-11-2007 κατά το νόμο στο αρχείο (μετ’ έγκριση και του κ. εισαγγελέα Εφετών Αθηνών). Εξάλλου, είναι γνωστό, ότι για το ίδιο ζήτημα έχουν υπάρξει επανειλημμένα δελτία Τύπου της Τράπεζας και δια του διοικητή της κ. Δ. Μηλιάκου έχουν παρασχεθεί όλες οι απαντήσεις και τα σχετικά στοιχεία στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής.

Ο τέως πρόεδρος του κοινοβουλίου ζητά από τον νυν, Φ. Πετσάλνικο, να διερευνήσει αν η ανακοίνωση ήταν εις γνώσιν ου νέου διοικητή της ΑΤΕ.

Ελευθεροτυπία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s