Γ. Παπανδρέου: Επιχειρούμε άλμα στον τομέα των ΑΠΕ

Posted: 3 Δεκεμβρίου 2009 by admin in Παπανδρέου, Περιβάλλον, Πολιτική
Ετικέτες: ,

«Ο επενδυτικός κλάδος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) βρίσκεται σε πλήρη τελμάτωση, έργα υλοποιούνται μόνο με το σταγονόμετρο, ενώ επενδύσεις για τις ΑΠΕ έχουν ανασταλεί λόγω γραφειοκρατίας και πολύπλοκης νομοθεσίας με το νομοσχέδιο κάνουμε ένα τεράστιο άλμα. Λύνουμε το πρόβλημα των γραφειοκρατικών εμποδίων που έχει ορθώσει η πολιτεία».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ανοικτή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προσθέτοντας πως οι χώρες οι οποίες θα πρωτοπορήσουν θα κερδίσουν το στρατηγικό πλεονέκτημα. Ανέφερε ακόμη πως συντελείται μια αληθινή κοσμογονία σε ό,τι αφορά τις ΑΠΕ, ειδικά στην ηλιακή και αιολική ενέργεια.

«Οι ΑΠΕ αναδεικνύονται όχι μόνο βασικός πυλώνας της περιβαλλοντικής πολιτικής αλλά ως ένα ιδιαίτερα δυναμικό επενδυτικό μέσο. Θα τονώσουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας, θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Όσο είμαστε εξαρτημένοι από το πετρέλαιο τόσο δεν έχουμε την απαραίτητη αυτονομία για την οικονομία και για πολιτικές αποφάσεις», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Ναυτεμπορική

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s