Στο Διαδίκτυο θα αναρτώνται οι αποφάσεις όλων των φορέων του Δημοσίου

Posted: 2 Δεκεμβρίου 2009 by admin in e-gov, Διαδίκτυο, Πολιτική, κυβέρνηση, κοινωνία, opengov
Ετικέτες: ,

Νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας θα υποχρεούνται όλοι οι φορείς του Δημοσίου να αναρτούν στο Διαδίκτυο τις αποφάσεις τους και κυρίως εκείνες που συνεπάγονται δαπάνες σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου ετοιμάζεται να φέρει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Προτίθεται, μάλιστα, όπως αναφέρει «Το Βήμα», να προχωρήσει και στη θεσμοθέτηση του Συνηγόρου του Δημότη και του Συνηγόρου του Επιχειρηματία, οι οποίοι θα διαμεσολαβούν στις διαφορές που ανακύπτουν σε κάθε δήμο και σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ο κ.Ραγκούσης, περιγράφοντας τον «Καποδίστρια 2», υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται ριζικές αλλαγές που θα δημιουργήσουν ισχυρούς δήμους με ισχυρά θεμέλια, που θα έχουν πραγματική οικονομική αυτοτέλεια και ενισχυμένους διοικητικούς μηχανισμούς.

«Με τη νέα αρχιτεκτονική που σχεδιάζουμε, ο δήμος θα μπορεί να προσφέρει ποιοτικές και ταχείες διοικητικές υπηρεσίες. Με διαφάνεια και λογοδοσία σε όλους τους τομείς», τόνισε ο κ.Ραγκούσης.

Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των υπερδανεισμένων, ζημιογόνων και ελλειμματικών δήμων προς όφελος του έλληνα φορολογούμενου. «Στο ίδιο πλαίσιο», επισήμανε, «θα καθιερώσουμε καθεστώς υπαγωγής των δαπανών όλων των δήμων στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προτού αυτές οι δαπάνες πραγματοποιηθούν».

Αναφερόμενος στα σχέδια της κυβέρνησης για την διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, επισήμανε: «Μελετούμε ο δημότης, η κάθε επιχείρηση, ο κάθε επαγγελματίας σε κάθε δήμο να έχει όχι μόνο την πρόσβαση που δικαιούται, αλλά και έναν αποτελεσματικό διαμεσολαβητή όταν ταλαιπωρείται».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s