Διευκολύνεται η πρόσβαση πολιτών στις περιβαλλοντικές πληροφορίες

Posted: 1 Δεκεμβρίου 2009 by admin in Περιβάλλον, Πολιτική, κοινωνία
Ετικέτες: , ,

Υποχρεωμένες να απαντούν εγγράφως στις αιτήσεις πολιτών σε σχέση με περιβαλλοντικά ζητήματα θα είναι πλέον οι δημόσιες υπηρεσίες, σύμφωνα με εγκύκλιο της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη.

Στην εγκύκλιο, που απεστάλη σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου, στα εποπτευόμενα από αυτό νομικά πρόσωπα, στις διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Χωροταξίας των Περιφερειών και στις υπηρεσίες περιβάλλοντος των Νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, η υπουργός Περιβάλλοντος ζητά να διευκολύνονται οι πολίτες από τις υπηρεσίες στην αναζήτηση των περιβαλλοντικών πληροφοριών και την ευχερή τους πρόσβαση σε αυτές.

Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, «κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο έχει δικαίωμα ύστερα από γραπτή αίτησή του στις δημόσιες αρχές να λαμβάνει γνώση ή/και να ζητά τη χορήγηση πληροφοριών σχετικά με το περιβάλλον χωρίς να επικαλείται την ύπαρξη εννόμου συμφέροντος».

Σημειώνεται δε, ότι οι δημόσιες υπηρεσίες «υποχρεούνται να απαντούν εγγράφως στις αιτήσεις και να παρέχουν τις αιτούμενες πληροφορίες που κατέχονται από τις ίδιες ή για λογαριασμό τους μέσα στις καθοριζόμενες προθεσμίες».

πηγή: www.enet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s