Ανακλήθηκε ο διορισμός ειδικού γραμματέα

Posted: 1 Δεκεμβρίου 2009 by admin in Πολιτική, κυβέρνηση

Στην ανάκληση του διορισμού του ειδικού γραμματέα ΔΕΚΟ, Ανδρέα Κουτούπη, προχώρησε η κυβέρνηση, διότι, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στο πρόσφατο παρελθόν είχε «εκφραστεί μέσω του διαδικτύου με χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση την οποία ζήτησε να υπηρετήσει από θέση ευθύνης».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ανδρέας Κουτούπης συμμετείχε με δική του πρωτοβουλία στην ανοικτή διαδικασία επιλογής στελεχών με την κατάθεση του βιογραφικού του σημειώματος.

Το βιογραφικό του κρίθηκε αντικειμενικά και αξιοκρατικά ως αξιόλογο και για το λόγο αυτό ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου -ο οποίος δεν τον γνώριζε προσωπικώς-, όπως αναφέρεται, τον κάλεσε δύο φορές σε συνέντευξη.Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας επελέγη για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα ΔΕΚΟ.

«Οι προσωπικές του στοχεύσεις, όπως αυτές προκύπτουν από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, βρίσκονται σε πλήρη απόκλιση από τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ», τόνιζεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται δε ότι «η στάση αυτή αποδεικνύει πως, ανεξάρτητα των τυπικών του προσόντων, ο κ. Κουτούπης όχι μόνο στερείται των στοιχείων της εμπιστοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για να υπηρετεί Έλληνας πολίτης σε δημόσια θέση αλλά είναι επίσης, έκθετος και υπόλογος. Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να αναλάβει αυτή ή άλλη δημόσια θέση».

Σημειώνεται επίσης ότι «ο τρόπος επιλογής που ακολουθεί η Κυβέρνηση, αποδεικνύει ότι, τηρούνται όλα τα κριτήρια της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας, χωρίς να ληφθούν υπόψη κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες».

«Το σημαντικότερο προσόν που θέτει ως απαρέγκλιτη προϋπόθεση η παρούσα Κυβέρνηση, για την ανάληψη δημόσιας θέσης από οποιονδήποτε συμπολίτη μας, είναι το ήθος, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός της εντολής του Ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ανοικτή διαδικασία επιλογής στελεχών για τις θέσεις κρατικής ευθύνης, χωρίς καμία έκπτωση στα στοιχεία της αξιοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για δημόσιους λειτουργούς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ναυτεμπορική

Σχόλια
 1. Ο/Η Dimitris λέει:

  Στέφανε … κάποιο σχόλιο για τον διορισμό του συζύγου της κ. Διαμαντοπούλου στο Δ.Σ του Κτηματολόγιο Α.Ε ;

 2. Ο/Η Phaidros λέει:

  Ναι, αλλά υπάρχουν και αντίθετες κατηγορίες: ο αντιπρόεδρος λέει είναι δεξιός:

  http://fimotro.blogspot.com/2009/12/o_04.html

  Δηλαδή το σκεπτικό είναι ότι οι συγγενείς των υπουργών δεν πρέεπι να πάρουν καμία θέση πουθενά; Τι νέο κυνήγι μαγισσών είναι αυτό;

  Εδώ λέει κάποια που προαλείφεται για ΓΓ του υπουργείου Υγείας είναι γειτόνισσα του πρωθυπουργού. Σώπα ρε μεγάλε!

  http://fimotro.blogspot.com/2009/12/blog-post_8416.html

 3. Ο/Η Dimitris λέει:

  @ Phaidros
  Ξέχασα ρε μεγάλε…. Εσένα σε ενοχλούσε που τα λαμόγια της Ν.Δ έδιναν τις δουλειές στους κουμπάρους… στους συγγενείς είναι καλύτερα… είναι πίο σοσιαλιστικά….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s