Αρχίζει ο κοινωνικός διάλογος

Posted: 30 Νοεμβρίου 2009 by admin in Πολιτική, κυβέρνηση, κοινωνία
Ετικέτες: ,

Την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για όλες τις τομές στην οικονομία, το κράτος και την κοινωνία, προανήγγειλε για την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, κατά την άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας.

Αρχίζει ο κοινωνικός διάλογοςΗ έναρξη του διαλόγου θα γίνει στο πλαίσιο συνάντησης στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι κοινωνικοί φορείς της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ.Παπανδρέου, πίσω από την κρίση υπάρχουν ευκαιρίες και δυνατότητες, τις οποίες η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει. «Έχουμε τις στρατηγικές μας επιλογές, αλλά θέλουμε κοινωνικό διάλογο, συμμετοχή. Διάλογος σημαίνει και συνυπευθυνότητα, που θα έρθει από την τεκμηρίωση και κατανόηση των προβλημάτων από όλους» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αναγνωρίζοντας ότι «θα υπάρξουν και συγκρούσεις», υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει ανταποκρινόμενη στις μεγάλες προκλήσεις.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε θετικό τον απολογισμό των 50 ημερών έργου της κυβέρνησης παρά τα προβλήματα που κληρονόμησε και τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν από την πρώτη στιγμή. Χαρακτήρισε επίσης το έργο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στις 50 ημέρες, πολλαπλάσιο αυτού που έκανε η Νέα Δημοκρατία σε πέντε χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπανδρέου προ ημερών προανήγγειλε συντονισμένες κινήσεις σε δύο κατευθύνσεις, με στόχο το 2010 να εμπεδωθούν ριζικές αλλαγές στο φορολογικό και το πολιτικό σύστημα, στη λειτουργία του κράτους και την πάταξη της διαφθοράς.

Σε δήλωσή του, μετά την κατάθεση του πρώτου προϋπολογισμού της κυβέρνησής του στη Βουλή, ο κ. Παπανδρέου είχε προαναγγείλει ότι τις επόμενες μέρες επρόκειτο να καλέσει σε εθνικό διάλογο τους κοινωνικούς εταίρους.

Επίσης είχε γνωστοποιήσει πως μετά την εκλογή της ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα ζητούσε από όλα τα κόμματα συνάντηση, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την από κοινού αντιμετώπισης «της μεγάλης μάστιγας της διαφθοράς και της ανομίας στη χώρα μας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s