Ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ για τον Αχελώο

Posted: 26 Νοεμβρίου 2009 by admin in Πασοκ, Πολιτική, κοινωνία
Ετικέτες: , , , ,

«Είναι «Αίολο το επιχείρημα που εκφράστηκε διά της υπουργού Περιβάλλοντος  ότι «δεσμεύεται ότι θα υιοθετήσει την λύση εκτροπής ΜΟΝΟ στο βαθμό που τα διαχειριστικά σχέδια (για τους υδάτινους πόρους στην Θεσσαλία) προκύψει η αδήριτη ανάγκη της και μόνο για τις αναγκαίες ποσότητες».
Δεν είναι δυνατόν σήμερα να διατυπώνονται τέτοιες απόψεις για ένα έργο που το σχεδίασε το ΠΑΣΟΚ και μέχρι σήμερα ξοδευτήκαν πολλά χρήματα από το υστέρημα του ελληνικού λαού για την εκτέλεση των μέχρι τώρα εργασιών.

Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι μια και είναι αυτή που διατυπώθηκε από τον Γ. Παπανδρέου στη κεντρική πλατεία της Λάρισας (27-09-09).

«Το φράγμα του Σμοκόβου και τα δίκτυα διανομής νερού, η Λίμνη Πλαστήρα, ο ταμιευτήρας της Κάρλας, το φράγμα Γυρτώνης, τα φράγματα στον Πηνειό και στον Ενιπέα, θα πρέπει και αυτά να είναι συμπληρωμένα με τις αναγκαίες ποσότητες νερού από τον Αχελώο. Αυτά αποτελούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα έργων για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, την εξοικονόμηση νερού, την προστασία του  περιβάλλοντος στη Θεσσαλία, την προώθηση της οικο-ανάπτυξης  και την ενίσχυση του ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας μας.

Θέλω κατηγορηματικά να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα αφήσουμε να γίνει η Θεσσαλία Σαχάρα. Αυτό το εγγυόμαστε και δεσμευόμαστε για κάθε μέτρο που θα αντιμετωπίσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα που έχετε μπροστά σας και που όλοι μας έχουμε μπροστά μας».

Παράλληλα με τα έργα εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η εσωτερική υποδομή στον Θεσσαλικό κάμπο ώστε να μην πάει χαμένη ούτε μια σταγόνα νερού (δίκτυα, ταμιευτήρες, φράγματα κλπ).

Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει τώρα να ξεκινήσουν προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό  του τρόπου άρδευσης με μεθόδους που προστατεύουν την απώλεια του νερού (στάγδιν άρδευση, υπόγεια δίκτυα κλπ.)

Να γίνει τώρα το σχέδιο διαχείρισης των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας που η Ν.Δ και ο κ. Σουφλιάς το παράκαμψε με αποτέλεσμα προσφυγής εις βάρος του έργου στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο από οικολογικές οργανώσεις και όμορους νομούς.

Το έργο πνοής του Θεσσαλικού κάμπου θα πρέπει να ολοκληρωθεί ώστε το όραμα του Α. Παπανδρέου  να γίνει πράξη.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s