Επικεφαλής των διεθνών σχέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ο Στ. Λαμπρινίδης

Posted: 24 Νοεμβρίου 2009 by admin in Πολιτική
Ετικέτες: , ,

Το χαρτοφυλάκιο των διεθνών σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέλαβε με απόφαση του Προέδρου του Ε.Κ. κ. Τζέρζι Μπούζεκ ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Σταύρος Λαμπρινίδης.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο κ. Λαμπρινίδης θα εκπροσωπεί το Προεδρείο του ΕΚ στις διεθνείς επαφές του Σώματος και θα προεδρεύει ειδικής Ομάδας Εργασίας των Αντιπροέδρων του ΕΚ με στόχο τον συντονισμό των εξωτερικών σχέσεων του Κοινοβουλίου με τις χώρες, μεταξύ άλλων, της διεύρυνσης, των ανατολικοευρωπαϊκών χωρών και της Ρωσίας, της Ευρωμεσογειακής Συνέλευσης και της Μέσης Ανατολής, Αφρικής, Λατινικής Αμερικής και Αρκτικής.

Ο κ. Λαμπρινίδης θα έχει επίσης την ευθύνη των σχέσεων του Ευρωκοινοβουλίου με Διεθνείς Οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ καθώς και των σχέσεων με τις ΗΠΑ. Επιπλέον, στον κ. Λαμπρινίδη ανατέθηκε η συναρμοδιότητα για το χαρτοφυλάκιο της πολιτικής επικοινωνίας του ΕΚ, όπου θα έχει, μεταξύ άλλων, την ευθύνη της χάραξης της επικοινωνιακής πολιτικής του ΕΚ και του συντονισμού των 33 γραφείων ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα Κράτη- Μέλη της ΕΕ.

πηγή: Ελευθεροτυπία

Σχόλια
  1. Ο/Η GIANNIS FELEKIS λέει:

    Δεν είναι τυχαία η επιλογή του κ.Λαμπρινίδη για τη θέση αυτή. Έχει δουλέψει και δουλευει κοπιαστικά και αδιάλειπτα για το θεσμό του Ευρωκοινοβουλίου, όσοι λίγοι συνάδελφοι του από τον Ευρωπαϊκό χώρο. Πολλά Συγχατητήρια του αξίζουν.

    Γιάννης Φελέκης
    Θεσσαλονίκη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s