Διαμαντοπούλου: Μου ήρθε το ταβάνι στο κεφάλι

Posted: 22 Νοεμβρίου 2009 by admin in Παιδεία, Πολιτική, κυβέρνηση, κοινωνία
Ετικέτες:

«ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ημέρες μου ήρθε το ταβάνι στο κεφάλι» τονίζει η κυρία Διαμαντοπούλου περιγράφοντας τι ένιωσε όταν μπήκε για πρώτη φορά στο γραφείο της με τη σχολική χρονιά να έχει μόλις έχει αρχίσει. Όπως αποκάλυψε, πρώτα πάλεψε με τα κενά που βρήκε στα σχολεία και, όπως ομολογεί, αντιμετώπισε το πρόβλημα με λάθος τρόπο.

«Ζήτησα αμέσως πιστώσεις τις οποίες έδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου για να καλύψουμε τα κενά και να μπουν οι καθηγητές στην τάξη. Αυτό δεν μπορεί να ξαναγίνει. Τα κενά θα αντιμετωπιστούν από το εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας, το οποίο είναι τεράστιο» επισημαίνει, υπενθυμίζοντας πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στον ΟΟΣΑ σε αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό (εννιά ανά έναν καθηγητή), όταν υπάρχει νησιωτικός νομός του Βορείου Αιγαίου στον οποίο υπηρετούν στα χαρτιά 596 εκπαιδευτικοί, αλλά στην τάξη μπαίνουν μόλις 216!

Ακόμη πιο χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Τήλου. Εκεί έχουν διοριστεί τέσσερις καθηγήτριες αγγλικής φιλολογίας, αλλά η θέση παραμένει κενή καθώς και οι τέσσερις έχουν αποσπαστεί σε άλλα σημεία της χώρας και σε θέσεις που δεν έχουν πάντα σχέση με την εκπαίδευση!

TO BHMA

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s