Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για τη διαφθορά

Posted: 20 Νοεμβρίου 2009 by admin in ΒΟΥΛΗ, Πολιτική, κυβέρνηση
Ετικέτες: ,

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την αντιμετώπιση της διαφθοράς πρότεινε ο Πρωθυπουργός. Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως «χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων για να βγει το συντομότερο η χώρα από την εντατική», μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι με τον προϋπολογισμό η κυβέρνηση, πιστή στις δεσμεύσεις της, «στηρίζει τους ασθενέστερους με την ανάπτυξη, με την επένδυση σε νέους τομείς» και γίνεται το «πρώτο βήμα για να κλείσει ο κύκλος της ανασφάλειας».

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «κάνουμε τις ρήξεις με τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν».

«Ο σημερινός προϋπολογισμός είναι ένα πρώτο βήμα», υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου, συμπληρώνοντας ότι «ξεκινάμε το νοικοκύρεμα για τα δημόσια οικονομικά: Να ξέρει ο πολίτης ότι φορολογείται δίκαια, που πάνε τα λεφτά του, ότι κανένας δεν θα μείνει στο περιθώριο και όλοι θα έχουν πρόσβαση σε καλύτερη υγεία, παιδεία, πρόνοια και περιβάλλον».

«Δεν μας φταίει καμία διεθνής κρίση», υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου. «Όσο δεν κάνουμε τις ρήξεις με τα μεγάλα προβλήματα, τόσο θα μας οδηγούν σε νέες κρίσεις. Όσο δεν έχουμε το θάρρος να αλλάξουμε, τόσο δεν θα παράγουμε προϊόντα και υπηρεσίες ανταγωνιστικές, τόσο η οικονομία θα παραμένει στάσιμη», τόνισε και πρόσθεσε: «Όσο δεν χτυπάμε τα προβλήματα στη ρίζα τους, τόσο θα καλείται η οικογένεια να πληρώνει τα σπασμένα άλλων».

Εθνικός διάλογος και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αρχίζει άμεσα ο «εθνικός διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για να αποφασίσουμε μαζί τις μεγάλες τομές», ενώ γνωστοποίησε ότι αμέσως μετά την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ, θα ζητήσει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας,για να αντιμετωπιστεί από κοινού το πρόβλημα της διαφθοράς.

«Το σχέδιό μας είναι συνολικό και είμαστε στα πρώτα βήματα. Θα δώσουμε λύσεις που ανοίγουν νέες δυνατότητες στη χώρα μας και στους πολίτες», τόνισε, σημειώνοντας ότι «θα προχωρήσουμε σε ανατροπές, ακόμα κι αν θίγουν μικροσυμφέροντα και βολεμένες καταστάσεις, γιατί έχουμε εντολή».

Ο πρωθυπουργός κατέληξε στην ομιλία του με τη φράση: «Μπορούμε και θα πετύχουμε».

 

πηγή: http://www.freecity.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s