Η Μαρία Δαμανάκη ελληνίδα επίτροπος

Posted: 20 Νοεμβρίου 2009 by admin in Πολιτική, κυβέρνηση
Ετικέτες: , ,

«Ένα πρόσωπο με προσφορά και αγώνες για τη δημοκρατία», την Μαρία Δαμανάκη, ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες ως τη νέα επίτροπο της Ελλάδας στην Κομισιόν.

Γ. Παπανδρέου. Η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό για τον ορισμό της κ. Δαμανάκη έγινε μετά τη λήξη της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφού είχε ενημερώσει τον κ. Μπαρόζο, ο οποίος εδώ και καιρό είχε ζητήσει από τον κ. Παπανδρέου ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να είναι γυναίκα Η κ. Δαμανάκη, σύμφωνα με τις διαπραγματεύσεις που κάνει η ελληνική κυβέρνηση με την Κομισιόν, θα αναλάβει χαρτοφυλάκιο είτε για την απασχόληση είτε για θέματα διευρυμένης ναυτιλίας, παρότι στις επαφές με τον πρόεδρο της Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο η ελληνική πλευρά διεκδίκησε και το χαρτοφυλάκιο της υγείας που είχε μέχρι τώρα η Ανδρούλα Βασιλείου.

Η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό για τον ορισμό της κ. Δαμανάκη έγινε μετά τη λήξη της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφού είχε ενημερώσει τον κ. Μπαρόζο, ο οποίος εδώ και καιρό είχε ζητήσει από τον κ. Παπανδρέου ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να είναι γυναίκα.

Η είδηση για τον ορισμό της ως εκπροσώπου βρήκε την Μαρία Δαμανάκη να παρακολουθεί τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Βέρνη. Ωστόσο δεν την αιφνιδίασε αφού, όπως είπε στα «ΝΕΑ», «είχαμε συζητήσει εδώ και καιρό με τον κ. Παπανδρέου αυτή την προοπτική».

Τη Μαρία Δαμανάκη είχε φωτογραφίσει άλλωστε πριν από λίγες ημέρες και ο αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος σε γεύμα που παρέθεσε η προεδρία της Ε.Ε. παρουσία πρέσβεων είχε αποκαλύψει ότι ο επίτροπος θα είναι γυναίκα, η οποία σήμερα δεν είναι υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου τον Οκτώβριο όταν σχημάτισε την κυβέρνησή του είχε προτείνει στην Μαρία Δαμανάκη να αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε αρνηθεί λέγοντας ότι η φωνή του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να προΐσταται των αστυνομικών.

Η Μαρία Δαμανάκη το διάστημα που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση είχε αναλάβει σημαντικούς τομείς είτε ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος είτε ως υπεύθυνη Τομέων του κόμματος που σχετίζονταν με την υγεία, την παιδεία και τελευταία με τον πολιτισμό.

Η κ. Δαμανάκη είναι από τα πρώτα στελέχη που εντάχθηκαν στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ανάληψη της αρχηγίας του κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιανουάριο του 2004 και μόλις λίγους μήνες μετά την ηχηρή αποχώρησή της από τον Συνασπισμό η νέα επίτροπος είχε δηλώσει την υποστήριξή της προς το πρόσωπο του κ. Παπανδρέου λέγοντας ότι προσβλέπει πολλά στην αρχηγική παρουσία του για το μέλλον του τόπου.

Η δήλωση Παπανδρέου
«Έχω επιλέξει ένα πρόσωπο το οποίο έχει μεγάλη προσφορά στην ελληνική πολιτική ζωή, πολλούς αγώνες για τη δημοκρατία και είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει και στην Ευρώπη από όποια θέση κι αν αναλάβει στην Επιτροπή. Την Μαρία Δαμανάκη».

πηγή: Τα Νέα

Σχόλια
 1. Ο/Η Argos λέει:

  Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα της «Φωνής του Πολυτεχνείου» μια και υπήρχε και άλλη φωνή, υπήρξαν και άλλοι άνθρωποι, που ούτε το εξαργυρώσανε αλλά ούτε και κόβανε βόλτες από κόμμα σε κόμμα.
  Το προηγούμενο σχόλιο, προφανώς, δεν έχει να κάνει με την επάρκεια της κας Δαμανάκη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s