στο Κολωνάκι για γιατρούς και όχι για καφέ…

Posted: 19 Νοεμβρίου 2009 by admin in Πολιτική, κυβέρνηση, κοινωνία
Ετικέτες: , ,

Φορολογικούς ελέγχους σε ιατρεία της περιοχής του Κολωνακίου διενεργεί από το πρωί κλιμάκιο του Υπουργείου Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Το κλιμάκιο του υπουργείου κατέγραψε περιπτώσεις ιατρείων που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα ύψους από 10 έως  και 30 χιλιάδων ευρώ τα οποία εκτιμώνται από τους ελεγκτές ως «πλασματικά» ενώ οι δηλώσεις εισοδημάτων των ιατρών χαρακτηρίζονται «προκλητικές».

Η κυβέρνηση στοχεύει στην εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, δήλωσε ο υπουργός, με αφορμή στοιχεία σχετικά με τα δηλωθέντα εισοδήματα συγκεκριμένης επαγγελματικής ομάδας σε συγκεκριμένη περιοχή των Αθηνών.

Οπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες στοιχεία (τα οποία του δόθηκαν από τις υπηρεσίες αυτές εντός 24 ωρών) για τα δηλωθέντα καθαρά εισοδήματα όσων διαθέτουν ιατρεία στο Κολωνάκι.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε, ότι από τα 150 άτομα τα οποία έχουν ιατρεία στην περιοχή Κολωνακίου δηλώνουν τα 30 ετήσιο καθαρό εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ, άλλα 30 άτομα δηλώνουν από 10.000 – 20.000 ευρώ και επίσης 30 άτομα δηλώνουν καθαρό ετήσιο εισόδημα 20.000 – 30.000 ευρώ.

Οπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου «φαίνεται να υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ δηλώσεων και πραγματικών εισοδημάτων» και πρόσθεσε ότι » υπάρχει προκλητικός πλούτος που φοροδιαφεύγει».

Το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει τους ελέγχους σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, θα γίνει ειδική συζήτηση πώς θα φορολογούνται αυτές οι επαγγελματικές ομάδες, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

πηγή: Το Βήμα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s