το govmeter στο Έθνος

Posted: 18 Νοεμβρίου 2009 by admin in e-gov, Διαδίκτυο, Πολιτική, κυβέρνηση, κοινωνία, opengov

Ελέγχουν ηλεκτρονικά τις προεκλογικές δεσμεύσεις

Παράλληλα με την ηλεκτρονική διαβούλευση στον χώρο του Ιντερνετ, μία ομάδα πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των νέων τεχνολογιών δημιούργησαν ένα «εργαλείο» ελέγχου των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ.

Επικοινωνώντας μέσω της εφαρμογής Twitter κατασκεύασαν μία ιστοσελίδα που «παρακολουθεί» την εξέλιξη του κυβερνητικού έργου. Μέσα σε λίγες ημέρες δημιούργησαν το www.wegov.gr ή αλλιώς govmeter.

«Υποστηρίζουμε με πάθος τις αρχές της διαφάνειας και του δημόσιου ελέγχου», εξηγεί η κ. Σώτω Μητρόγλου, μέλος της ομάδας του govmeter, η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα της επικοινωνίας και της διαφήμισης.

«Το govmeter δημιουργήθηκε για να παρακολουθήσει τη συνέπεια της κυβέρνησης όσον αφορά την υλοποίηση των δεσμεύσεών της για τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης. Από το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ εντοπίσαμε 67 υποσχέσεις, των οποίων παρακολουθούμε την υλοποίησή τους», αναφέρει στο «Εθνος» η κ. Σ. Μητρόγλου.

Στο govmeter συμμετέχει και ο τεχνολόγος γραφικών τεχνών Στέφανος Παπανώτας, ο οποίος σημειώνει ότι έχουν καταμετρηθεί από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του. «Μετά τον έλεγχο των 100 πρώτων ημερών θα ακολουθήσει η διαδικασία παρακολούθησης και ελέγχου του συνόλου της κυβερνητικής θητείας», επισημαίνει.

ολόκληρο το άρθρο

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s