Στην κατάψυξη οι προσλήψεις στο Δημόσιο

Posted: 18 Νοεμβρίου 2009 by admin in Πολιτική, κυβέρνηση, κοινωνία
Ετικέτες: ,

Κλείνουν οι πόρτες του Δημοσίου για το 2010. Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την αναστολή όλων των προσλήψεων, με εξαίρεση τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας. Στην προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη περικοπή δαπανών αποφασίστηκε ακόμη να μην δοθούν αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους που έχουν μηνιαίες αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ.

Αποφασίστηκε επίσης η ριζική αλλαγή της πολιτικής προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, καθώς για τα επόμενα τρία χρόνια θα προσλαμβάνεται ένας υπάλληλος για κάθε πέντε που συνταξιοδοτούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενστάσεις για το πάγωμα των προσλήψεων ήταν «χλιαρές», ενώ υπήρξαν παρατηρήσεις για το σχέδιο περικοπής δαπανών. Μέλη του υπουργικού συμβουλίου σημείωσαν ότι έξοδα όπως τα οδοιπορικά έχουν αποκτήσει το ρόλο «συμπληρώματος» στο μισθό μερίδας δημοσίων υπαλλήλων.

Στόχος των νέων περικοπών είναι ο περιορισμός του ελλείμματος οριακά πάνω από το 9% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο αρχικός στόχος ήταν να διαμορφωθεί σε 9,4%. Υπό μόνιμη παρακολούθηση μπαίνουν οι προϋπολογισμοί των υπουργείων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s