Πιο αυστηρό καθεστώς για τις οff-shore

Posted: 17 Νοεμβρίου 2009 by admin in Πολιτική
Ετικέτες: ,

Η αυστηροποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου (ν. 3091/02) που διέπει τις offshore εταιρείες είναι μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας σε ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα, το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Πιο αυστηρό καθεστώς για τις οff-shore
Ο κ. Σαχινίδης γνωστοποίησε ότι προωθείται βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της Επιτροπής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες, με τη λήψη σειράς μέτρων, όπως η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, η ενίσχυση της Επιτροπής με σύγχρονα τεχνικά μέσα, η πλήρης ποινικοποίηση του αδικήματος της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας κ.α..

Όπως είπε ο υπουργός, η εποπτεία της Επιτροπής θα παραμείνει στον υπουργό Οικονομικών, ενώ τα μέτρα θα ληφθούν άμεσα καθώς το Φεβρουάριο του 2010 επίκειται η δημοσιοποίηση του καταλόγου με τις χώρες υψηλού κινδύνου από τη Ομάδα Χρηματοπιστωτικής Δράσης FATF.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε ο κ. Σαχινίδης, τα μέτρα που είχαν ληφθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση δεν κρίθηκαν επαρκή και από τον Ιούνιο του 2007 η Ελλάδα είναι υπό αυξημένη επιτήρηση, εξαιτίας της κακής βαθμολογίας στις 36 από τις συνολικές 49 συστάσεις της FATF, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμη καταφέρει να ανατρέψει την σε βάρος της εικόνα.
Kosmoslarissa.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s