Μην υπολογίζετε το πολιτικό κόστος

Posted: 14 Νοεμβρίου 2009 by admin in ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, Πολιτική, κυβέρνηση, κοινωνία
Ετικέτες:

Με ταχείς ρυθμούς και με σχεδόν συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση ανοίγει το Ασφαλιστικό, ελπίζοντας να παρακάμψει ή να υπερκεράσει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες τις αναμενόμενες κοινωνικές αντιδράσεις. «Μην υπολογίζετε το πολιτικό κόστος, πρέπει να προχωρήσουμε σε λύσεις των χρόνιων προβλημάτων», έχει διαμηνύσει στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και, βάσει αυτού, το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι η διαχείριση των μετώπων που αναμένεται να ανοίξουν και η αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιδράσεων που θα προκληθούν.

Εν αναμονή των πρωτοβουλιών, ο κ. Παπανδρέου εξετάζει όλες τις δυνατότητες ώστε να περιγράψει συνολικά την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και να ζητήσει υπεύθυνη στάση απ΄ όλους (πιθανώς και συναινέσεις) για τη χάραξη μιας πολιτικής συνολικής αντιμετώπισης της κρίσης. Οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν στην οικονομία και στο Ασφαλιστικό περιγράφονται από τεχνοκράτες και οικονομικούς αναλυτές ως επώδυνες και πάντως πολύ διαφορετικές από τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης και το σχέδιο το οποίο περιέγραφε μια ήπια έξοδο από την κρίση.

Το Ασφαλιστικό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς το ΠαΣοΚ προεκλογικά μιλούσε αορίστως για κατάργηση του νόμου της κυρίας Πετραλιά, ενώ σήμερα ως κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμο για εφ΄ όλης της ύλης διάλογο, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποιες είναι οι επιδιώξεις και πώς θα πληρωθούν οι λογαριασμοί στα Ταμεία. «Η προώθηση του Ασφαλιστικού αποτελεί εμπροσθοβαρή υποχρέωση της κυβέρνησης.Εχουμε ένα σχέδιο,έχουμε την υποχρέωση αφού έχουμε επίγνωση κι έχουμε σχέδιονα μιλήσουμε στον κόσμο και να κοιτάξουμε τις επιχορηγήσεις που πρέπει να δώσουμε, αλλά μέσα από τον οργανωμένο κοινωνικό διάλογο. Ολα αυτά δεν παραπέμπονται για του “αγίου…Ποτέ”» είπε χθες, μεταφέροντας το κυρίαρχο πνεύμα στους κόλπους της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος (μιλώντας στον Flash).

TO BHMA

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s