Πρωθυπουργικό άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 14 Νοεμβρίου 2009 by admin in ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΒΟΥΛΗ, Παπανδρέου, Πολιτική, ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση, κοινωνία
Ετικέτες: ,

«Βοηθήστε μας. Εσείς μπορείτε» είπε ο κ. Παπανδρέου- «Εχετε πολιτική “τραβάτε με κι ας κλαίω”» απάντησε ο κ. Τσίπρας

Χείρα φιλίας και συνεργασίας στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και για άλλα μεγάλα ανοιχτά κοινωνικά θέματα, έτεινε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου . Κατά τη συζήτηση στη Βουλή της ερώτησης που του απηύθυνε ο κ. Αλ. Τσίπρας σχετικά με τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε την αντιπολίτευση «να ξεπεράσει τη λογική της ισοπέδωσης» και «να σφυρηλατήσουμε μαζί τις κοινωνικές συμφωνίες που χρειάζονται» , ώστε οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν «να είναι επιτέλους βιώσιμες, αλλά και να μην αφήνουν κανέναν Ελληνα χωρίς τα δικαιώματά του, αδικημένο ή περιθωριοποιημένο». «Μη μένετε στο παρελθόν της εύκολης, από τα έξω κριτικής» ανέφερε, ενώ απευθυνόμενος ειδικότερα προς τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «είναι μία από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας από την οποία περιμένουμε ειλικρινά να ανταποκριθεί σ΄ αυτό το κάλεσμα της κυβέρνησης» . «Γνωρίζω καλά ότι, εάν το θελήσετε, μπορείτε και με το παραπάνω, ειδικά εσείς, να συνεισφέρετε πολλά σε έναν προοδευτικό διάλογο που θα έχει στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και ένα Ασφαλιστικό βιώσιμο, αλλά, βεβαίως και σε πολλούς άλλουςτομείς» επεσήμανε με συναινετικό πνεύμα.

Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση του Ασφαλιστικού, επισημαίνοντας ότι «οι ασφαλιστικοί μας φορείς είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας και η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι οικτρή». Υπογράμμισε την ανάγκη «αλλαγής όλου του καθεστώτος του ασφαλιστικού συστήματος» , διαβεβαιώνοντας ότι «θα συγκρουστούμε με τις λογικές που λένε ότι θα τα πληρώσει ο χαμηλοσυνταξιούχος, ο εργαζόμενος, η ελληνική οικογένεια». «Κάθε μέρα που περνάει μοιάζει με το μαρτύριο της σταγόνας. Κομμάτι κομμάτι, λίγο λίγο και με το πρόσχημα των πιέσεων που δέχεστε- και όντως δέχεστε από τις Βρυξέλλες- αποκαλύπτεται ότι δεν εννοείτε να ανατρέψετε την πολιτική της Δεξιάς, αλλά να τη συνεχίσετε» του απάντησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «σύρεται από τον σοσιαλιστή κ. Αλμούνια» και περιγράφοντας τη διαπραγματευτική εικόνα της στην ΕΕ με τη ρήση «τραβάτε με κι ας κλαίω».

Καταλόγισε δε συνολικές ευθύνες στις «κυβερνήσεις του δικομματισμού» για τη μαύρη τρύπα και τα ελλείμματα του Ασφαλιστικού, ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Παπανδρέου είπε: «Μη σπέρνετε ανέμους, γιατί πολύ σύντομα θα κληθείτε να θερίσετε θύελλες». Ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε πάντως ότι «μακριά από εμάς η ισοπεδωτική λογική» και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού.

TO BHMA

 

δάκρυα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s