Στόχος η περιβαλλοντική ενημέρωση λέει η Τίνα Μπιρμπίλη

Posted: 11 Νοεμβρίου 2009 by admin in Περιβάλλον, Πολιτική, κυβέρνηση, κοινωνία
Ετικέτες: ,

Θέματα Περιβάλλοντος κυριάρχησαν στη σημερινή συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη με τον Συνήγορο του Πολίτη, Γιώργο Καμίνη.

Η κ.Μπιρμπίλη επισκέφτηκε τον Συνήγορο του Πολίτη και όπως έγινε γνωστό κυριάρχησαν τα θέματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης, φορέων διαχείρισης και προστατευόμενων περιοχών.

«Πέρα από τον συμβολισμό της σημερινής συνάντησης, θα ήθελα να τονίσω τη σημασία της διαφάνειας στην περιβαλλοντική πληροφόρηση και την πρόσβαση για τους πολίτες. Τα θέματα του περιβάλλοντος είναι θέματα που αφορούν τον καθένα από εμάς και ατομικά και συλλογικά ως κοινωνία», υπογράμμισε, στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η υπουργός.

Ακόμη η κ. Τίνα Μπιρμπίλη, υπογράμμισε ότι δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση,στο θέμα της περιβαλλοντικής ενημέρωσης, όπου όπως είπε «έχει μείνει πολύ πίσω, με έμφαση στη διαφάνεια της περιβαλλοντικής ενημέρωσης».

Πρόσθεσε δε, ότι οι δύο πλευρές εντόπισαν θεματικές ενότητες και δήλωσε ότι τα θέματα των φορέων διαχείρισης και των προστατευόμενων περιοχών αποτελούν πρώτη προτεραιότητα.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που ένα πολιτικό στέλεχος έρχεται στην Αρχή μας και ζητάει ενημέρωση».

Αναφέρθηκε δε και στην ύπαρξη ειδικού τμήματος για θέματα περιβάλλοντος στην Αρχή, διευκρινίζοντας ότι «μας έρχονται εδώ πολλές υποθέσεις και είμαστε σε θέση να διακρίνουμε ποια είναι τα κρίσιμα προβλήματα».

Τέλος δήλωσε, ότι ο Συνήγορος του Πολίτη, είναι πάντα ανοιχτός σε θέματα συνεργασίας με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και επεσήμανε ότι «η καλύτερη συνεργασία είναι να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, να χειριζόμαστε τις υποθέσεις των πολιτών και κατ’ αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουμε και στη διαφάνεια από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας και ειδικότερα του υπουργείου».

Ελευθεροτυπία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s