Το ΚΚΕ και η Παπαρήγα είναι από άλλο πλανήτη…

Posted: 9 Νοεμβρίου 2009 by admin in ΚΚΕ, Πολιτική
Ετικέτες: , , ,

Δηλώσεις της Παπαρηγα για την ιστορία του Τείχους που χώριζε για τρεις δεκαετίες το Βερολίνο στα δύο, υποστήριξε ότι καλώς ανεγέρθη.

«Δεν είχε δικαίωμα ένας λαός, μια εξουσία εργατική ή η οποιαδήποτε κυβέρνηση να σεβαστεί τα σύνορά της και να υψώσει το τείχος μέσα στο έδαφός της;» διερωτήθηκε η γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος.

Εγκλωβισμένη η ίδια και το κόμμα της  σε μια ιδεολογία που πηγάζει από πολύ παλιά. Είναι απαράδεκτο είναι το μοναδικό Κομμουνιστικό κόμμα στον κόσμο τόσο παλαιολιθικών αντιλήψεων κρίμα…!!!

 

 

Σχόλια
 1. Ο/Η Giannis Felekis λέει:

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ 8/11/2009
  http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=10693

  Η όξυνση των επιθέσεων στην κυβέρνηση, ως αποτέλεσμα των νέων δειγμάτων της πολιτικής της, αλλά και η πρώτη προσπάθεια οριοθέτησης στόχων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όποια μορφή κι αν έχουν αυτές το 2010, είναι αυτήν τη στιγμή οι προτεραιότητες του ΚΚΕ.

  Την ίδια ώρα, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες αποτίμησης του αποτελέσματος των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου και οσονούπω αναμένονται τα σχετικά κομματικά κείμενα. Αυτά προβλέπεται να περιέχουν ισχυρές δόσεις αυτοκριτικής, όσον αφορά την παρέμβαση του κόμματος στην κοινωνία, αλλά θα επιμένουν ότι ο βασικός προσανατολισμός της «σκληρής γραμμής» δεν αλλάζει.

  Στον Περισσό διακηρύττουν σε όλους τους τόνους τις τελευταίες μέρες ότι οι ουκ ολίγες αποφάσεις της κυβέρνησης που, κατά το ΚΚΕ, αποδεικνύουν το χάσμα ανάμεσα στις προεκλογικές υποσχέσεις και τις πραγματικές προθέσεις του ΠΑΣΟΚ, δικαιώνουν την επιλογή της «εφ’ όλης της ύλης» αντιπαράθεσης με τη νέα κυβέρνηση που επέλεξε το κόμμα από την επαύριο της 4ης Οκτωβρίου. «Οι αντιλαϊκές πολιτικές, που προειδοποιούσαμε ότι θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ, φέρνουν τον ξεσηκωμό του λαϊκού κινήματος κι όχι μια επιλεκτική επιθετική διάθεση του ΚΚΕ προς τη νέα κυβέρνηση, όπως η ίδια ισχυρίστηκε», τονίζουν στον «ΑτΚ» κομματικά στελέχη, που απαριθμούν μια σειρά κυβερνητικές αποφάσεις για να στηρίξουν το επιχείρημά τους. Στο πλαίσιο αυτό, η Αλέκα Παπαρήγα χρησιμοποίησε και αυτήν την εβδομάδα σκληρές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας «σκαμπίλι προς τους εργαζόμενους» τις κυβερνητικές παροχές και κάνοντας λόγο για «πολιτικές φτωχοκομείου» από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

  Παράλληλα, στον Περισσό αλλά και στις κατά τόπους κομματικές οργανώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την παρουσία του ΚΚΕ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ως απάντηση στα αποτελέσματα των δύο φετινών εκλογικών αναμετρήσεων, όπου τα αποτελέσματα δεν ήταν όσο θα έπρεπε ικανοποιητικά. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει ήδη και κλιμακώνεται πανελλαδικά ένα «ξεκαθάρισμα εκκρεμοτήτων» που υπήρχαν από τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Ενα πρώτο βήμα ήταν το «κόψιμο των δεσμών» με το ΔΗΚΚΙ, με το οποίο το ΚΚΕ είχε συνεργαστεί στις εκλογές του 2006 και ήδη αποτελεί συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάλογες κινήσεις έγιναν και σε σχέση με άλλες δυνάμεις με τις οποίες υπήρξαν κατά τόπους συνεργασίες.

  Πρόσφατα το ΚΚΕ «διευθέτησε» και μία εκκρεμότητα σε επίπεδο Θεσσαλονίκης, με την άρση της συνεργασίας με την πλειοψηφία του δήμου Πολίχνης. Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν να έχει αποφασιστεί να μην ανανεωθεί το κομματικό χρίσμα σε αυτοδιοικητικούς που διεκδίκησαν (ή και διοίκησαν…) δήμους της Θεσσαλονίκης στο παρελθόν και να αναζητούνται νέα πρόσωπα, ενδεχομένως και με μεταγραφές στελεχών από άλλους συνδικαλιστικούς χώρους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s