Πώς θα πολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή

Posted: 8 Νοεμβρίου 2009 by admin in Πολιτική, κυβέρνηση, κοινωνία
Ετικέτες: ,

Συνέντευξη υφυπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη στο Βήμα της Κυριακής και στο δημοσιογράφο Ντίνο Σιωμόπουλο

ΝΕΑ ΑΥΣΤΗΡΑ τεκμήρια διαβίωσης και «πόθεν έσχες» για μεγαλύτερο αριθμό φορολογουμένων προαναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης στην πρώτη του συνέντευξη για τις αλλαγές στη φορολογική πολιτική, συμπληρώνοντας έναν μήνα στην ηλεκτρική καρέκλα της Καραγεώργη Σερβίας. Ο 46χρονος θεσσαλός πολιτικός δηλώνει ότι όλοι και όλα τα εισοδήματα θα πάνε στη φορολογική κλίμακα, αφού θα καταργηθούν οι αυτοτελείς φορολογίες.

Αυτό σημαίνει ότι μισθοί και επιδόματα εφοριακών, τελωνειακών, βουλευτών, δικαστών, νομαρχών, αθλητών, μελών διοικητικών συμβουλίων και άλλων επαγγελματιών θα φορολογούνται πλέον με βάση νέα ενιαία προοδευτική φορολογική κλίμακα χωρίς καμία εξαίρεση. Ωστόσο ο ίδιος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων μαζί με την πλήρη επαναφορά του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, καθώς και αλλαγές στη φορολογία των καυσίμων μελλοντικά. Από την άλλη, ξεκαθαρίζει ότι η αύξηση των φορολογικών εσόδων δεν θα προκύψει από αύξηση του ΦΠΑ. Σημαντικές αλλαγές σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών και στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων με την καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου και ενιαίας Αρχής πληρωμής, που θα βοηθήσει να μάθει επιτέλους το Δημόσιου ποιους και τι πληρώνει.

ολόκληρη η συνέντευξη εδώ

 

Σχόλια
  1. Ο/Η sonafets λέει:

    Στο ΔΟΛ πάντα κάνουν τις εξαγγελίες τους τα παιδιά του υπουργείου οικονομικών.Κανένας άλλος δεν τους ζητάει συνέντευξη,γιά να μας πούν πως θα μας φοροαφαιμάξουν? ΤΙς προεκλογικές εξαγγελίες τις θυμάται ο κ.Σαχινίδης καί ο πολιτικός προωθητής του ο κ.Παπακωνσταντίνου?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s