Στόχος να πιστέψει η Ελλάδα και πάλι στον εαυτό της

Posted: 5 Νοεμβρίου 2009 by admin in Παπανδρέου, Πολιτική, κυβέρνηση, κοινωνία
Ετικέτες:

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο προϋπολογισμός που καταθέτει η κυβέρνηση είναι ένα αποφασιστικό βήμα για το αύριο και υπογράμμισε ότι παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία θα τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις που ανέλαβε. «Θα κάνουμε πράξη την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος έθεσε στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής την αντιμετώπιση της ανεργίας, την αναθέρμανση της αγοράς και την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση αλλάζει το πρότυπο διακυβέρνησης της χώρας στην πιο κρίσιμη χρονική στιγμή της μεταπολιτευτικής ιστορίας. «Γνωρίζαμε την κατάσταση και είπαμε ξεκάθαρα το πρόγραμμά μας για την εθνική ανάταση» σημείωσε, προσθέτοντας ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για έξοδο από την κρίση και χτίσιμο πάνω στον πλούτο που διαθέτει η χώρα.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η οικονομική κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ’ ότι περιέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση, με διπλάσιο έλλειμμα και ιστορικό χρέος. «Δεν θα περιορίσουμε τους στόχους μας και θα προχωρήσουμε στην αναδιανομή του εισοδήματος, θα κάνουμε πράξη την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Βουλή θα ψηφίσει ένα προϋπολογισμό με βάση τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας και στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας, τον εξορθολογισμό των δαπανών και τη μείωση της σπατάλης. «Με διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε όλο το κράτος και την οικονομία, αλλά και ριζική αλλαγή του τρόπου κατάρτισης του προϋπολογισμού από το επόμενο έτος» τόνισε. Παράλληλα έδωσε έμφαση στην πλήρη καταγραφή των στατιστικών στοιχείων, στην διαφανή εκτέλεση του προϋπολογισμού και στη δημιουργία ενός διάφανου φορολογικού συστήματος.

«Με τον προϋπολογισμό στοχεύουμε στην προστασία των αδυνάτων, στην τόνωση των μεσαίων στρωμάτων, στην ενίσχυση της αγοράς και στην εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση τήρησε από την πρώτη μέρα τις δεσμεύσεις της και έσπασε το μύθο ότι τίποτα δεν αλλάζει στη χώρα.

«Ήδη στρατολογούμε το πιο ικανό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει ο Ελληνισμός για τη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης. Κάνουμε πράξη τις εξαγγελίες μας, με το πρώτο νομοσχέδιο κάναμε πράξη την αναδιανομή στήριξη εισοδήματος 2,5 εκατ. πολιτών». Τέλος, ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τους υπουργούς του για τη συνεργασία και τη δουλειά τους για τη σύνταξη του προϋπολογισμού. «Με τον ίδιο τρόπο», τόνισε, «ενωμένοι θα δουλεύουμε συνεχώς, με διάλογο, αλλά και με διάλογο με τους πολίτες».

πηγή:  Ελευθεροτυπία

Σχόλια
 1. Ο/Η Dimitris λέει:

  Πώς θα γίνει αυτό αμά δεν σεβόμαστε την Ιστορία μας Στέφανε;;;;
  Μπορείς να μας σχολιάσεις την είδηση για την απόσυρση του πίνακα στην «Σφαγής¨απο το Μουσεία Χίου;

  Άλλα περίμενα απο το επίπεδο του Γερουλάνου και του ΓΑΠ….

  Οι πρώτες 30 ημέρες απο τις 100 πέρασαν…

 2. Ο/Η Stefanos N. Papanotas λέει:

  wait ακόμα δεν ξέρουμε ποιος τον κατέβασε και ποιος τον έστειλε στην αποθήκη…!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s