Ανεξάρτητη Αρχή για τα δημόσια έργα δημιουργεί η κυβέρνηση

Posted: 4 Νοεμβρίου 2009 by admin in Πολιτική, κυβέρνηση
Ετικέτες: ,

TA NEA On-line

Στη σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής -στα πρότυπα του ΑΣΕΠ- για την ανάθεση, παρακολούθηση και παραλαβή δημοσίων έργων προχωρά η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, ώς το καλοκαίρι θα έχει ετοιμαστεί η σχετική ρύθμιση.

Την απόφαση της κυβέρνησης γνωστοποίησαν ο κ. Ρέππας και ο υφυπουργός Ι.Μαγκριώτης σε εκπροσώπους των εργοληπτικών οργανώσεων κατά την πρώτη συνάντησή τους, χθες Τρίτη. Σήμερα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων συναντάται με εκπροσώπους του ΣΤΕΑΤ και της ΠΕΔΜΕΔΕ.

Σύμφωνα με το Βήμα, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι η δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής θα συζητηθεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ζήτησε τις προτάσεις των εκπροσώπων του κατασκευαστικού κόσμου. Προτάσεις θα ζητήσει από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, ενώ θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με συζήτηση μέσω του Διαδικτύου, όπου όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η πλήρης διαφάνεια στα έργα του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σε ό,τι αφορά τις οφειλές του Δημοσίου προς τις κατασκευαστικές επιχειρήσεις για έργα που έχουν ολοκληρώσει, ο κ. Ρέππας είπε ότι γίνεται ισοσκελισμός των ανοιγμάτων, σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει η συνεργασία από καθαρή βάση. Επίσης ανέφερε ότι πρόθεσή του είναι, εκτός από τα έργα του ΕΣΠΑ, να προχωρήσει και στην κατασκευή μικρότερων στην περιφέρεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s