Κάλυψη της χώρας με ευρυζωνικά δίκτυα υψηλών ταχυτήτων

Posted: 4 Νοεμβρίου 2009 by admin in Διαδίκτυο
Ετικέτες: , , ,

TO BHMA

H προώθηση της ευρυζωνικότητας ώστε να καλυφθεί με δίκτυα υψηλών ταχυτήτων όλη η χώρα και η επίσπευση της μετάβασης από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επεσήμανε χθες ο υφυπουργός κ. Ν. Σηφουνάκης κατά την ομιλία του στο 11ο Συνέδριο Ιnfocom World 2009.

Ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί το ΕΣΠΑ υπέρ της ψηφιακής τεχνολογίας, τόσο για τη δημιουργία των ψηφιακών υποδομών όσο και για την προώθηση της χρήσης υπηρεσιών ψηφιακών τεχνολογιών.

Πρόσθεσε δε ότι προωθείται το εθνικό σχέδιο για τη δημιουργία υποδομής οπτικών ινών σε όλη την επικράτεια, ώστε η χώρα μας να εκτιναχθεί στην πρωτοπορία της χρήσης προηγμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών ως το 2015, αλλά παράλληλα λαμβάνονται και όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία περιοχών ψηφιακής υστέρησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ Π. Βουρλούμης, αναφερόμενος στο σχέδιο για τις οπτικές ίνες, μίλησε για λαϊκισμό και έκανε λόγο για «σχέδια μεγαλεπήβολα και συναρπαστικά που ανακοινώθηκαν πριν από δύο χρόνια και τα οποία μένουν στα χαρτιά αφού εξασφαλίσουν μερικές ώρες στα κανάλια», καθώς τα χαρακτήρισε «σχέδια χωρίς οικονομική και αναπτυξιακή λογική, δίχως ανάλογες επιτυχίες σε άλλα μέρη του κόσμου».

«Είναι μόνο μια κρίση λαϊκισμού ή κρύβονται και συμφέροντα; Η καμπάνια απαξίωσης του έργου του ΟΤΕ και η προώθηση εναλλακτικών ημικρατικών δικτύων- στα χαρτιά πάντα- γεννά απορίες» αναρωτήθηκε ο κ. Βουρλούμης.

Επίσης, μεταξύ άλλων, άσκησε έντονη κριτική στο κράτος και στον συνδικαλισμό, λέγοντας ότι «το κράτος, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια πουλά σε φέτες τον ΟΤΕ, συνέχισε να θέλει να φέρεται σαν ιδιοκτήτης. Αφεντικό που νοιάζεται όμως πιο πολύ για άσκηση μικροπολιτικής και σχεδόν καθόλου για την υγεία της επιχείρησης, στην οποία είναι ακόμη σημαντικός μέτοχος» και μίλησε για «συνδικαλιστική ηγεσία η οποία διάλεξε την άρνηση και τη στείρα αντιπαλότητα, κολλημένη στο παρελθόν».

Ανέφερε, τέλος, ότι τα επόμενα βήματα είναι τα δίκτυα νέας γενιάς ΝGΝ, τα οποία βασίζονται και στην οπτική ίνα. « Τονίζω το “και”, γιατί αναπτύσσονται και άλλοι τρόποι, κυρίως ασύρματης πρόσβασης προς τον καταναλωτή. Τα ΝGΝ πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες μετάδοσης δεδομένων και φέρνουν επαναστατικές αλλαγές στον τρόπο που ζούμε, μαθαίνουμε, δουλεύουμε, διασκεδάζουμε » κατέληξε ο κ. Βουρλούμης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s