Νέες αδιαφανείς προσλήψεις ανακάλυψε το ΑΣΕΠ

Posted: 3 Νοεμβρίου 2009 by admin in Πολιτική, κοινωνία
Ετικέτες:

Την ακύρωση της πρόσληψης 25 ατόμων στο ελεγκτικό συνέδριο, βάσει διαγωνισμού που διεξήχθη το 2008 επί των ημερών του Σωτήρη Χατζηγάκη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητά το ΑΣΕΠ.

Μετά από έρευνα που έκανε, τμήμα του ΑΣΕΠ ανακάλυψε ότι 25 επιτυχόντες σε σύνολο 33 που θα προσλαμβάνονταν μέσω του διαγωνισμού ως διοικητικό και οικονομικό προσωπικό στο ελεγκτικό συνέδριο είχαν επιλεγεί με αδιαφανή κριτήρια μέσω επιτροπής που διόρισε ο κ. Χατζηγάκης.

Το ΑΣΕΠ έστειλε τον φάκελο στο ελεγκτικό συνέδριο, ζητώντας ν’ ακυρωθεί ο διαγωνισμός και θα προτείνει στην κυβέρνηση να επαναληφθεί με άλλους όρους.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι ο δεύτερος στη σειρά που ακυρώνεται τελευταία από το ΑΣΕΠ. Πριν από μήνες είχε ακυρωθεί άλλος διαγωνισμός -πάλι επί υπουργίας Χατζηγάκη- για την πρόσληψη 15 υπαλλήλων στο ελεγκτικό συνέδριο με το αιτιολογικό ότι έχει καταπατηθεί κάθε έννοια αξιοκρατίας.

Μάλιστα, το ΑΣΕΠ θα προχωρήσει και σε επανέλεγχο ακόμη ενός διαγωνισμού του υπουργείου Δικαιοσύνης επί Νίκου Δένδια, με τον οποίο επιλέγησαν 44 φύλακες σε σωφρονιστικά καταστήματα μεταξύ 12.000 υποψηφίων. Το Σώμα είχε ζητήσει να παγώσει ο διαγωνισμός, αλλά -άγνωστο πώς- η επιλογή των 44 επιτυχόντων προχώρησε, με αμφισβητούμενη, όπως λέγεται, συνέντευξη και διαγωνιστική διαδικασία.

Τις επόμενες ημέρες, το υπουργείο Εσωτερικών προχωρεί σε αλλαγές όσον αφορά στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Τα τυπικά προσόντα, όπως μεταπτυχιακά, διδακτορικά, και πιθανόν ξένες γλώσσες, θα έχουν αυξημένη σε σχέση με σήμερα μοριοδότηση, που θα παραμείνει η ίδια για προϋπηρεσία, οικογενειακή κατάσταση και εντοπιότητα.

Παράλληλα, με εγκύκλιο που θα αποσταλεί σύντομα σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τους οργανισμούς, τους δήμους και τις νομαρχίες, το υπουργείο Εσωτερικών θα τακτοποιεί το θέμα των περίπου 50.000 συμβασιούχων έργου σε Δημόσιο και δήμους.

Η εγκύκλιος θα σημάνει τη σταδιακή μείωση των συμβασιούχων έργου -και όχι την πλήρη κατάργηση τους, όπως συνέβη με τα stage- και αυτό γιατί οι ανάγκες είναι τεράστιες, κυρίως στην καθαριότητα των δήμων, το ΙΚΑ και τα νοσοκομεία.

Με την εγκύκλιο θα ορίζεται χρονοδιάγραμμα αλλά και ποσοστά που θα πρέπει κάθε χρόνο, με αρχή 2010, να μειώνονται οι συμβασιούχοι έργου και τα κενά να καλύπτονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μέσω ΑΣΕΠ.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι αν θα ανανεωθούν δεκάδες χιλιάδες συμβάσεις έργου ή θα συναφθούν νέες με άλλα φυσικά πρόσωπα, ή και τα δύο μαζί.

Σχόλια
  1. Πολλά έγιναν. Ελπίζω να μην ξαναδώ τέτοιους τίτλους (επί ΠΑΣΟΚ εννοώ).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s