μάλιστα, άλλα μέτρα άλλα σταθμά εδώ δεν μπορούσε να γίνει δημόσια διαβούλευση…!!!

Posted: 3 Νοεμβρίου 2009 by admin in Περιβάλλον, Πολιτική, κυβέρνηση, κοινωνία

Πριν της εκλογές

ΠΑΡΑΘΥΡΟ για συνέχιση του μέτρου της απόσυρσης- έστω και με αλλαγές – άφηνε το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν από τις εκλογές. Ως κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ «θα ξαναδεί το πλαίσιο που αφορά την απόσυρση και τα τέλη κυκλοφορίας», δήλωνε στις 17 Σεπτεμβρίου ο νυν υπουργός Οικονομικών και τότε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Παπακωνσταντίνου άφηνε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο βελτιώσεων στα σχέδια που είχε παρουσιάσει η Ν.Δ, σημειώνοντας: «Έχουμε διαφωνήσει με το συγκεκριμένο πλαίσιο και θα το βελτιώσουμε, θα το αλλάξουμε, έτσι ώστε να μην τιμωρούνται οι φτωχότεροι συμπολίτες μας, όπως γίνεται σήμερα».

Νωρίτερα, στις 27 Ιουλίου 2009, ο νυν υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης για την απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων, είχε δηλώσει: «Η κυβέρνηση έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Όποιος δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια χρήματα για να αγοράσει νέο αυτοκίνητο, τιμωρείται σήμερα με ένα χαράτσι! Επιχειρούν μάλιστα να δώσουν “περιβαλλοντικό” χαρακτήρα σε αυτό το καθαρά ταξικό εισπρακτικό μέτρο, δυσφημώντας με τον τρόπο αυτό τον αγώνα για το περιβάλλον. Τα κίνητρα που σε αντιστάθμισμα δίνουν για την αγορά νέου Ι.Χ. είναι παντελώς ανεπαρκή. Όσοι έχουν διατηρήσει παλιό αυτοκίνητο το έκαναν μάλλον γιατί τους έλειπαν περισσότερα από 500 ευρώ για να προμηθευτούν νέο»

Σήμερα μετά της εκλογές

«Απόσυρση τέλος από σήμερα» τόνισε χαρακτηριστικά χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. «Δεν έχει κανένα περιβαλλοντικό όφελος και διότι δεν είμαστε μια χώρα η οποία έχει εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία. Επίσης καταργείται διότι έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος- 400 εκατ. ευρώ ετησίως- και το έλλειμμα είναι παρά πολύ μεγάλο». Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, «στο παρελθόν η απόσυρση έχει χρησιμοποιηθεί και από κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ γιατί υπήρχε πολύ μεγάλος στόλος παλαιών αυτοκίνητων. Αυτός ο στόλος έχει ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό. Εμείς επιλέγουμε άλλους τρόπους να στηρίξουμε την παραγωγή, την απασχόληση και τις επενδύσεις στη χώρα μας».

χμμμμ μάλιστα άλλα μέτρα άλλα σταθμά εδώ δεν μπορούσε να γίνει δημόσια διαβούλευση…!!!

Σχόλια
 1. Ο/Η Argos λέει:

  Ούτε να γκρινιάξουμε δεν μας αφήνεις. Δεν είσαι σωστός 🙂

 2. Ο/Η Stefanos N. Papanotas λέει:

  Τι να κάνω Tom δεν προλαβαίνω να βλέπω πράγματα για τα οποία άλλα λέγαμε και άλλα κάνουμε…!!!

 3. Ο/Η Panos Tsirounis λέει:

  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Στέφανε….αν δεν μπορείς να το κάνεις τουλάχιστον να μη το υπόσχεσε….αλλιώς φέρνεις στο μυαλό άλλες εποχές….

 4. Ο/Η Stefanos N. Papanotas λέει:

  Πάνο έρχονται δύσκολες μέρες και δεν θα πρέπει η δικαιολογία να είναι αυτό που βλέπουμε ως τώρα, δηλαδή «ξέραμε για έλλειμμα 6%-8% και μας βγήκε 12%» ΟΚ το εμπεδώσαμε τόσες φορές που το ακούσαμε ας πάμε ένα βήμα παραπέρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s