Τίνα Μπριμπίλη και η καύση πετκοκ…!!!

Posted: 21 Οκτωβρίου 2009 by admin in Περιβάλλον, Πολιτική, κυβέρνηση
Ετικέτες: ,

να δει και το θέμα του πετκοκ αλλά και για της χρήσης λυματολάσπης από βιομηχανίες.

συνέντευξη της Τίνας Μπιρμπίλης υπουργού περιβάλλοντος στην Ελευθεροτυπία

Μερικές από τις θέσεις της για σοβαρά περιβαλλοντικά θέματα.

ΓΙΑ ΑΣΩΠΟ

«Θα εφαρμόσουμε την πάγια αρχή της Ε.Ε. «ο ρυπαίνων πληρώνει» και όσοι ευθύνονται θα πληρώσουν για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Η προβολή του θέματος έχει βοηθήσει και έχει ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, έχει δημιουργήσει όμως δευτερογενείς επιπτώσεις στη γεωργική παραγωγή της περιοχής. Αρα έχει και οικονομική διάσταση. Θα το δούμε συνολικά.

Υπάρχουν αρκετές μελέτες, αλλά δεν έχουμε ολοκληρωμένη προσέγγιση στο τι πρέπει να γίνει. Εχουν εντοπιστεί κάποιες πηγές. Εχει διαπιστωθεί ότι το γεωλογικό υπόβαθρο, όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, έχει αυξημένο χρώμιο και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι μετράμε, ποια είναι η διαφορά. Στην ειδική γραμματεία των επιθεωρητών περιβάλλοντος, που και αυτό θα είναι μια θεσμική τομή, ο Ασωπός θα είναι από τα πρώτα θέματα που θα μελετηθεί. Οπως και η Εύβοια, που αρχίζει να αντιμετωπίζει παρόμοια ρύπανση. Εχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε τα αποτελέσματα μιας ανάπτυξης που δεν υπολόγισε το περιβάλλον. Γευόμαστε πράγματα για τα οποία δεν είχαμε φροντίσει να πάρουμε τα μέτρα μας».

ΓΙΑ ΚΑΪΑΦΑ

«Θα δούμε με το υπουργείο Υποδομών πώς δεν θα υπάρξει καταστροφή σε έναν από τους πιο όμορφους οικότοπους που έχει η χώρα. Δεν είναι δυνατόν να περάσει ένας αυτοκινητόδρομος, που στο σημείο αυτό στενεύει και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα. Θα δούμε πώς θα γίνει με παράκαμψη».

ΓΙΑ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ

«Ενα εκατομμύριο κυβικά νερού από την επεξεργασία των λυμάτων θα αξιοποιηθεί για την αναδάσωση του Ποικίλου Όρους και την πυρόσβεση».

ΓΙΑ ΠΡΕΣΠΕΣ

«Τον Φεβρουάριο υπογράφεται τριμερής συμφωνία με Βουλγαρία και FYROM για τριμερή περιβαλλοντική προστασία, με πολιτικές προεκτάσεις».

ΓΙΑ ΝΕΡΟ

«Εθνικό πρόγραμμα διαχείρισης για εξοικονόμηση πόρων, ειδικά για αγροτικές χρήσεις, με αλλαγή τρόπου και ώρας ποτίσματος».

ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«Ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην περιβαλλοντική πληροφόρηση».

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

«Αναβάθμιση της υπηρεσίας, με δημιουργία ειδικής γραμματείας. Στελέχωση με άτομα ταγμένα στην προστασία του περιβάλλοντος, με πλήρη κάλυψη, για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους».

Σχόλια
  1. Η Βουλγαρία πού κολλάει στις Πρέσπες; Τις μεταφέραμε ανατολικότερα ή κάποιος μπέρδεψε την Αλβανία με τη Βουλγαρία;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s