ανοίγη το λιμάνι του Πειραιά

Posted: 17 Οκτωβρίου 2009 by admin in Πολιτική, κυβέρνηση

Στους κανονικούς του ρυθμούς επιστρέφει από αύριο το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Νωρίτερα, είχαν συναντηθεί με την υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.

Ύστερα από δίωρη συνεδρίαση μεταξύ των μελών του δ.σ. της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας και του δ.σ. της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, οι προτάσεις της υπουργού κρίθηκαν θετικές και οι κινητοποιήσεις, που είχαν ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου, ανεστάλησαν.

Η υπουργός Οικονομίας ενημέρωσε το μεσημέρι τους απεργούς για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και του ΟΛΠ, ώστε να εκτονωθεί η κρίση στο λιμάνι του Πειραιά. Η Λούκα Κατσέλη ανακοίνωσε ότι ο οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και η θυγατρική της Cosco στην Ελλάδα, ΣΕΠ, ξεκινούν διάλογο σχετικά με όλα τα ζητήματα της σύμβασης παραχώρησης, τα αποτελέσματα του οποίου θα έχουν αναδρομική ισχύ, από την 1η Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους απεργούς ότι ΟΛΠ και ΣΕΠ συμφώνησαν να προσθέσουν στη σύμβαση παροχής υπηρεσιών πρόβλεψη για την ανάληψη από τον Οργανισμό, για περίοδο 15 ημερών, της τιμολόγησης των παρεχόμενων στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων υπηρεσιών. Πρόκειται, δηλαδή, για προσωρινό «πάγωμα» της σύμβασης της Cosco με τη Δημόσιο.

Η υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ενόψει του διαλόγου. «Προσδοκώ σύντομα τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και της Ένωσης», ανέφερε στην ανακοίνωσή της, η κ. Κατσέλη.

πηγή: http://www.enet.gr

Σχόλια
  1. Ο/Η Δημοσθενης Μπογδης λέει:

    Στις σχέσεις εργασίας κεφαλαίου χρειάζεται σύνεση ,χρειάζεται συνεργασία . Όταν το κράτος μπορεί να βοηθήσει τα τρία στοιχεία που αποτελούν την ομαλή ανάπτυξη δηλ. τα εργατικά χέρια και μυαλά το κεφάλαιο και την προηγμένη τεχνολογία να συνυπάρχουν ομαλά, τότε οι απεργίες πάνε περίπατο, τα ύποπτα κίνητρα για μπάνιο και η Δημοκρατία προς τελειοποίηση !
    Η Κυβέρνηση που καταφέρνει αναίμακτα και με τις λιγότερες οικονομικές συνέπειες για τους πολίτες όλους να επιφέρει την εργασιακή ειρήνη και αρμονία κάνει την δουλειά για την οποία την εξέλεξε ο Λαός .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s