Έχετε γεια Μαξίμου

Posted: 14 Οκτωβρίου 2009 by admin in Παπανδρέου, κυβέρνηση

του Σταύρου Θεοδωράκη

Ακόμη και το Μέγαρο Μαξίμου σκέφτεται να καταργήσει ο Γιώργος Παπανδρέου! Ο πρώην βασιλικός λαχανόκηπος (ναι λαχανόκηπος ήταν μέχρι το 1912 που άρχιζε να το χτίζει ο εφοπλιστής Μιχαληνός) κρίνεται αντιλειτουργικός απο το επιτελείο του νέου πρωθυπουργού. Και βέβαια δεν έχουν καθόλου άδικο αφού το κτήριο της Ηρώδου του Αττικού δεν διαθέτει τίποτε σύγχρονο και τίποτε οικολογικό. Η ιντερνετική και τηλεπικοινωνιακή δικτύωση του, είναι προβληματική, δεν υπάρχει προσβασιμότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες, δεν υπάρχει πρόβλεψη για ανακύκλωση και εξοικονόμιση ενέργειας, δεν έχει “πράσινη” στέγη και δεν διαθέτει υπόγειους χώρους πάρκινγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου συνηθισμένος στην απλότητα και λειτουργικότητα των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους εξέφρασε απο την πρώτη στιγμή την δυσαρέσκεια του για την εικόνα που δίνει η έδρα του.
Το Ελληνικό δημόσιο αγόρασε το κτήριο απο τον Δημήτριο Μάξιμο το 1952 στην τιμή των πέντε δισεκατομμυρίων δραχμών. Η αξία του λένε, ήταν διπλάσια αλλά ο ιδιοκτήτης το παραχώρησε με τα μισά λεφτά προσφέροντας μάλιστα την επίπλωση μαζί με τους πίνακες ζωγραφικής, υπο τον όρο οτι θα διατηρηθεί για πάντα ο τίτλος “Μέγαρο Μαξίμου”.
Το πότε βέβαια θα αλλάξει η έδρα του πρωθυπουργικού γραφείου είναι σε συνάρτηση με τα οικονομικά της χώρας καθότι προς το παρόν η εντολή του Γιώργου Παπανδρέου είναι “τώρα παντού μόνο οικονομία”.

πηγή: http://www.protagon.gr

Σχόλια
  1. Πάντως παραμένει ένα σύμβολο στο πρότυπο των ευρωπαϊκών πρωθυπουργικών κατοικιών. Πιστεύω ότι καλύτερα θα ήταν να άλλαζε προς το σύγχρονο, παρά να καταργηθεί…

  2. Ο/Η Stefanos N. Papanotas λέει:

    Μπορεί όμως τελικά η λύση του πιο σύγχρονου Μαξίμου να στοιχίζει πολύ περισσότερα από τον πάει σε νέα λύση, θα μπορούσε το Μαξίμου να χρησιμεύσει μόνο για υποδοχή ξένων αρχηγών κρατών κτλ. Αυτό που χρειάζεται είναι μια λύση που να εξυπηρετεί της ανάγκες της σημερινής εποχής.

  3. Ο/Η Σοφία λέει:

    Συμφωνώ κι εγώ. Ας διατηρηθεί ως επίσημος χώρος υποδοχής κι ας μεταφερθεί ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο του αλλού, εφόσον η λύση αυτή είναι πιο οικονομική.

    Σημ. ότι και ο Blair στο Λονδίνο δεν έμενε στο Νο. 10 γιατί δεν τον βόλευε, αλλά το χρησιμοποιούσε για τις επίσημες εμφανίσεις του μόνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s