44.000 κρατικά αυτοκίνητα

Posted: 13 Οκτωβρίου 2009 by admin in Παπανδρέου, Περιβάλλον, Πολιτική, κυβέρνηση
Ετικέτες: ,

Σε αυτή την προσπάθεια καλό θα ήταν όλα αυτά τα κρατικά αυτοκίνητα να περιοριστούν στο ελάχιστο και να αντικατασταθούν όλα με αυτοκίνητα αντιρυπαντικής τεχνολογίας. Τα αυτοκίνητα αυτά θα προσφέρουν και περιορισμό των εξόδων και θα συμβάλουν στην προστασία της ατμοσφαιρικής ρύπανσης παράλληλα θα δώσουν και τον παράδειγμα στους πολίτες για την ευαισθησία που διαθέτη η κυβέρνηση και ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για το περιβάλλον.

Σε ανακοινώσεις για τα πρώτα βήματα περιστολής των κρατικών δαπανών αναμένεται να προβούν (ίσως και σήμερα) τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, με πρώτο βήμα τούς περιορισμούς στη χρήση των κρατικών οχημάτων. Τo ζήτημα τέθηκε στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση και, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε χθες στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο εναλλακτικές προτάσεις που μελετώνται είναι οι εξής: είτε θέσπιση της χρήσης κρατικού αυτοκινήτου σε αξιωματούχους ως τον βαθμό του γενικού γραμματέα είτε πλήρης κατάργηση και χρήση μόνο των βουλευτικών αυτοκινήτων από τους υπουργούς (στην πλειονότητά τους είναι βουλευτές).

Οι λεπτομέρειες και οι περαιτέρω ρυθμίσεις συζητούνταν χθες το βράδυ και μετά το πέρας της σύσκεψης στο Μαξίμου, καθώς οι συναρμόδιοι υπουργοί παρέμειναν αρκετή ώρα μετά τη λήξη των συζητήσεων.

Πρόκειται για μια πρώτη απόπειρα νοικοκυρέματος του κράτους, καθώς έχει υπολογιστεί ότι συνολικά τα κρατικά αυτοκίνητα κοστίζουν στον κρατικό προϋπολογισμό πάνω από 320 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα υπάρχουν περίπου 44.000 κρατικά αυτοκίνητα, τα ρεζερβουάρ των οποίων για να γεμίσουν οι έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν 225 εκατ. ευρώ, πολλά βεβαίως εκ των οποίων καταλήγουν στις τσέπες των… επιτηδείων, αφού έχει υπολογιστεί ότι το πραγματικό ποσό που απαιτείται για την κίνησή τους είναι 90 εκατ. ευρώ.

Σε 8,8 εκατ. ευρώ εκτιμάται το κόστος συντήρησης, σε 44,2 εκατ. ευρώ τα ανταλλακτικά και σε 50 εκατ. ευρώ τα ασφάλιστρα.

πηγή: Το Βήμα

Σχόλια
  1. Δεν ήξερα ότι ήταν τόσα τα λεφτά…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s