Σε εφαρμογή το σχέδιο πράσινης ανασυγκρότησης για την Ηλεία

Posted: 12 Οκτωβρίου 2009 by admin in Παπανδρέου, κυβέρνηση

ΠΙΛΟΤΟ για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών θα αποτελέσει η Ηλεία. Υλοποιώντας την προεκλογική του δέσμευση, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με κλιμάκιο πέντε υπουργών μετέβη χθες στην Αρχαία Ολυμπία. Εκεί ανακοίνωσε ότι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα προωθηθούν στη Βουλή θα αφορά την ανασυγκρότηση της Ηλείας, σύμφωνα με τις προτάσεις που είχαν διατυπωθεί από το ΠΑΣΟΚ ήδη από το 2007.

Το νομοσχέδιο που είχε τότε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ είχε απορριφθεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Ιδιαίτερη αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, ότι ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να μην υπάρχει πόρισμα και καταμερισμός ευθυνών για την τεράστια καταστροφή που συντελέσθηκε στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007.

«Ξέρετε καλά ότι έδειξα έμπρακτα το ενδιαφέρον μου για την Ηλεία, αλλά και ολόκληρη την Πελοπόννησο», επισήμανε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενους στους εκπροσώπους των φορέων του νομού και στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, και πρόσθεσε: «Καταρτίσαμε αμέσως ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης για την περιοχή. Καταρτίσαμε νομοσχέδιο στη Βουλή που απορρίφθηκε από την απελθούσα κυβέρνηση. Ολοκληρώσαμε πρόσφατα διαγωνισμό, με την ευθύνη του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Λαλιώτη, για την ανάδειξη των προτάσεων που θα βοηθήσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής». Ο κ. Λαλιώτης μάλιστα συμμετείχε στη χθεσινή σύσκεψη στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας και ανέλυσε τις βασικές πτυχές του προγράμματος.

Για την Ολυμπία
Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμα ότι «η Ολυμπία μετατρέπεται σ΄ έναν πολυδύναμο πόλο πράσινης ανάπτυξης» και εξήγγειλε «την ίδρυση διεθνούς σχολής σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια Πάτρας και Πελοποννήσου, μια σχολή αθλητισμού, ολυμπισμού, πολιτισμού και πρότυπης ανάπτυξης που μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαίο ολυμπιακό κέντρο σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του μπροστά από το δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας σημείωσε ότι τα μέτρα για την Ηλεία θα υλοποιηθούν σε συνάρτηση με τις αναγκαίες αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό «οι οποίες θα δώσουν πνοή σε όλη την Ελλάδα». Καταλήγοντας ανέφερε ότι «ξεκινάμε για μια νέα πατρίδα που θα αναδεικνύει ό,τι καλύτερο έχει».

πηγή: Τα Νέα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s