Φίλιππος Σαχινίδης: Υφυπουργός Οικονομικών

Posted: 7 Οκτωβρίου 2009 by admin in Πασοκ, κυβέρνηση
Ετικέτες:

Ποιος είναι ο Φίλιππος Σαχινίδης

Ο Φίλιππος Σαχινίδης γεννήθηκε το 1963 και μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου τελείωσε το Λύκειο. Σπούδασε οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Νέα Υόρκη (Μάστερ από το Queens College, Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης) και στο Μάντσεστερ (Διδακτορικό Δίπλωμα στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ).

Πήρε υποτροφία από το Συμβούλιο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών της Μεγάλης Βρετανίας. Δίδαξε οικονομικά στο Μάντσεστερ (Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου UMIST, 1991-1994). Είναι Τραπεζικό Στέλεχος. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ερευνητής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Εργάστηκε ως Ειδικός Σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη. Είναι Πρόεδρος Επιτροπής: Απασχόληση Κίνδυνοι, Προκλήσεις, Προοπτικές και μέλος της Επιτροπής Κράτος-Αγορά και Παροχή Δημόσιων Αγαθών, ΙΣΤΑΜΕ.

Μετέχει στην επιτροπή για τα χρηματοοικονομικά του Τομέα Οικονομίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έχει αναπτύξει πλούσιο συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους, στον περιοδικό τύπο και σε εφημερίδες. Είναι παντρεμένος με τη Ράνια Καραγεώργου από το 1990 και έχει ένα γιο 15 ετών, το Δημήτρη. Στις εκλογές του 2004 ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατέλαβε την πέμπτη θέση. Στις εκλογές του 2007 κατέλαβε την τρίτη θέση και εξελέγη βουλευτής και στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 εξελέγη βουλευτής καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση.

Αναλυτικά στοιχεία από την εκπαίδευση και το έργο του Φ. Σαχινίδη.

Εκπαίδευση

1989-1994 Ph.D in Economics and Econometrics, University of Manchester, Ην. Βασίλειο.
1987-1989 Μ.A. in Economics, Queens College, CUNY, Ν. Υόρκη, Η.Π.Α.
1981-1986 Πτυχίο στα Οικονομικά, Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς.

Υποτροφίες

ESRC Fellowship (1991-94): Χορηγήθηκε από το Economic and Social Research Council του Ην. Βασιλείου.
Royal Economic Society (1993): Χορηγήθηκε από τη Royal Economic Society του Ην. Βασιλείου.
Επαγγελματική Εμπειρία
2000-2004 Ειδικός Σύμβουλος, Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Σημίτη.
2004-2007 Ειδικός Συνεργάτης, Ε.Τ.Ε. στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Οικονομικής Ανάλυσης.

Στα πλαίσια των καθηκόντων του ασχολήθηκε με την :

Έκδοση του περιοδικού Ευρωνέα (1998-2001). Παρουσίαση της ελληνικής οικονομίας σε θεσμικούς επενδυτές. Εκπαίδευση προσωπικού της Ε.Τ.Ε. για το ευρώ. Εισήγηση σε ημερίδες για την ενημέρωση του κοινού για το ευρώ. Εισήγηση σε σεμινάρια του Υπουργείου Οικονομικών και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης για την εκπαίδευση στελεχών σε θέματα σχετικά με το ευρώ. 1996-1997 Ερευνητής στο Ι.Ο.Β.Ε. 1991-1994 Management Teaching Fellow in Economics στο Manchester School of Management του UMIST.

Συμμετοχή σε Επιτροπές

Σήμερα είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης. Υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής: Απασχόληση, Κίνδυνοι, Προσκλήσεις, Προοπτικές και μέλος της Επιτροπής Κράτος – Αγορά και παροχή Δημοσίων Αγαθών στο ΙΣΤΑΜΕ. Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «Εμείς και η Τράπεζα» της Ε.Τ.Ε. (2003 – 2006). Μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την παρακολούθηση της Διαδικασίας της Λισσαβόνας (2001-2003). Μέλος της Επιτροπής Στήριξης Ευρώ της Ε.Ε.Τ. (1998-2000). Μέλος της Ομάδας Μακροοικονομικών Θεμάτων της Ε.Ε.Τ. Η ομάδα συνέβαλε στη σύνταξη της μελέτης της Ε.Ε.Τ. με τίτλο: «Ευρώ: Οι Προσαρμογές και Επιπτώσεις στον Ελληνικό Τραπεζικό Τομέα από την Οικονομική και Νομισματική Ένωση και την Εισαγωγή του Ευρώ».

Συγγραφικό Έργο

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις στον Ημερήσιο Τύπο Φίλιππος Σαχινίδης, «Γαλάζια Συνταγή για … βάθεμα της οικονομικής ύφεσης», άρθρο στην εφημερίδα Ημερησία, 21.03.09. Φίλιππος Σαχινίδης, «Ε όχι, δεν είναι οι άλλες χώρες ίδιες με τη δική μας», άρθρο στην εφημερίδα Ημερησία, 24.01.09. Φίλιππος Σαχινίδης, «Πώς θα αποφύγουμε την χρεωκοπία», άρθρο στην εφημερίδα Ημερησία, 14.12.08. Φίλιππος Σαχινίδης, «Βοηθάει την πραγματική οικονομία των σχέδιο στήριξης των Τραπεζών;», άρθρο στο HYPERLINK «http://www.reporter.gr» http://www.reporter.gr, 01.12.08. Φίλιππος Σαχινίδης, «Κινδυνεύει η Ελλάδα να βγει από την ΟΝΕ;», άρθρο στην εφημερίδα Ημερησία, 23.11.08. Φίλιππος Σαχινίδης, «Τελικά είναι η οικονομία Ανόητε!», άρθρο στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, 11.11.08. Φίλιππος Σαχινίδης, «Αναγκαίες αλλαγές για έξοδο από την κρίση», άρθρο στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, 27.10.08. Φίλιππος Σαχινίδης, «Κατέρρευσε η ατζέντα των νεοσυντηρητικών», άρθρο στην εφημερίδα Καθημερινή, 15.10.08. Φίλιππος Σαχινίδης, «Προϋπολογισμός προάγγελος πολιτικής αλλαγής», άρθρο στην εφημερίδα Ημερησία, 11.10.08. Φίλιππος Σαχινίδης, «Είναι ακόμη ζωντανό το Κοινωνικό Κράτος; Αναδιανομή η μεγάλη πρόκληση», άρθρο στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, 28.09.08. Φίλιππος Σαχινίδης, «Είναι ελληνική και όχι εισαγόμενη», άρθρο στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, 08.06.08. Φίλιππος Σαχινίδης, «Περιμένοντας το Ατύχημα!», άρθρο στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, 18.05.08. Φίλιππος Σαχινίδης, «Πιο ευάλωτη η οικονομία μας», άρθρο στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, 27.04.08. Φίλιππος Σαχινίδης, «Ο Keynes και ο σκορπιός από την Κούβα», άρθρο στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, 23.04.08. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Σαχινίδης, «Η Κυβέρνηση, ο ΟΤΕ και η είσοδος της DT», άρθρο στην εφημερίδα Ημερησία, 29.03.08. Βιβλία Αγγελοπούλου, Α., Καρβέλη, Δ., Μπενέκη, Ε., Σαχινίδης, Φ., (Επιμέλεια Β. Κρεμμυδάς), «Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος: Ένα Χρονικό, Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο», Αθήνα, 2002. Γκόρτσος, Χ., Κεφαλάς, Χ., Σαχινίδης, Φ., «Ευρώ: Οι Επιδράσεις από την Εισαγωγή του Ευρώ στις Τραπεζικές Εργασίες, Ε.Ε.Τ.», Δεκέμβριος 1999. Σαχινίδης, Φ., Χαρδούβελης, Γκ., Ευρώ: «Ένα Νόμισμα για την Ευρώπη», Ε.Τ.Ε., Αθήνα, Μάρτιος 1998.

Συμμετοχές σε συλλογικούς τόμους

«Ελληνική Οικονομία και Πραγματική Σύγκλιση: Τι μας Λένε τα Δεδομένα Τεσσάρων Δεκαετιών», (1961-2000) (με το Ζάρκο Σπ.) στον τόμο Πρακτικά 1ου Διεθνούς Συνεδρίου στις Ποσοτικές Μεθόδους, 2003. «Η Στρατηγική της Ενιαίας Νομισματικής Πολιτικής και το Θεσμικό Πλαίσιο για τη Λογοδοσία και Διαφάνεια», στο Νέο Ευρωπαϊκό Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, Επιμέλεια Γκόρτσος, Χ., Προβόπουλος, Γ., E.E.T. Αθήνα, 2004. «Η Ελλάδα στη Λατινική Νομισματική Ένωση, η Εθνική Τράπεζα και ο Ρόλος του Ι.Α. Βαλαωρίτη», στο Πρακτικά Διεπιστημονικού Συνεδρίου για τον Ι. Βαλαωρίτη, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Επιμέλεια Θ. Καλαφάτης, 2008. «Νομισματικές Ενώσεις στους Νεώτερους Χρόνους: Διδάγματα από το Παρελθόν, Προοπτικές για το Μέλλον», στο Ευρώ: Ένα Νόμισμα για την Ευρώπη, ΔΕΘ, Σεπτέμβριος 2001.

«Από το Φυσικό στο Ηλεκτρονικό Ευρώ», στο Ευρώ: Ένα Νόμισμα για την Ευρώπη, ΔΕΘ, Σεπτέμβριος, 2001. «Δημοσιονομική Προσαρμογή και οι Συνέπειες στην Ελληνική Αγορά Εργασίας» στο Ελληνική Αγορά Εργασίας, (με τον Καραγιάννη, Ι.), Επιμέλεια Γιαννιάς, Δ., Κυρκιλής, Δ, Eastwest Series in Economic Business and Environment, Vol. 3, Εκδόσεις Πανεπιστημίου Κρήτης, 2000. «Οι Δημοσιονομικές Εξελίξεις της Τελευταίας Δεκαπενταετίας», στο Οι Λειτουργίες του Δημόσιου Τομέα, Προβόπουλος, Γ., Ράπανος, Β., ΙΟΒΕ, 1997. «ΕΥΡΩ: Οι Προσαρμογές και οι Επιπτώσεις στον Ελληνικό Τραπεζιτικό Τομέα από την Οικονομική και Νομισματική Ένωση και την Εισαγωγή του Ευρώ», Ε.Ε.Τ., 1998. Δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά περιοδικά. «Financial Liberalisation in Cyprus: A Public Finance Consideration», The Cyprus Journal of Economics (vol. 7, No 2, Dec. 1994). «Seigniorage versus Inflation Tax: A Comment», Applied Economic Letters, (October 1995).

Δημοσιεύσεις στα περιοδικά

«Η Ελληνική Οικονομία στις αρχές του 20ου Αιώνα», Επτά Ημέρες, Καθημερινή, Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2002. «Από τις Κυμαινόμενες Ισοτιμίες στην ΟΝΕ», Εμείς και η Τράπεζα, Τεύχος 19, Ε.Τ.Ε., Αύγουστος 2002. «Θεσμικοί Παράγοντες και Συναλλαγματική Ισοτιμία του ευρώ», Εμείς και η Τράπεζα, Τεύχος 18, Ε.Τ.Ε., Ιανουάριος 2002. «Η Δραχμή την Περίοδο 1973-2000: Η Εμπειρία της Ελλάδας στο Σύστημα των Κυμαινόμενων Ισοτιμιών», Eπτά Ημέρες, Καθημερινή, Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2001. Η συμβολή του Ι. Βαλαωρίτη στη Νομισματική Μεταρρύθμιση του 191, Εμείς και η Τράπεζα, Τεύχος 16, Ε.Τ.Ε., Νοέμβριος 2000. Η Ελλάδα στη Λατινική Νομισματική Ένωση και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Εμείς και η Τράπεζα, Τεύχος 15, Ε.Τ.Ε., Μάιος 2000. Η πορεία προς τη νομισματική ολοκλήρωση: ιστορική αναδρομή, Εμείς και η Τράπεζα, Τεύχος 14 Ε.Τ.Ε., Δεκέμβριος 1999. Οι Τράπεζες και το Ευρώ, Εμείς και η Τράπεζα, Τεύχος 11 Ε.Τ.Ε., Ιούνιος 1998. Ο Συντονισμός της Οικονομικής Πολιτικής στην ΟΝΕ, ΕΥΡΩΝΕΑ, Τεύχος 6, Ε.Τ.Ε., Σεπτέμβριος 2000. Από την Λατινική Νομισματική Ένωση στην ΟΝΕ, ΕΥΡΩΝΕΑ, Ειδική Έκδοση, Ε.Τ.Ε., Μάρτιος 2000. Προβληματισμοί για τη Μετάδοση της Ενιαίας Νομισματικής Πολιτικής, ΕΥΡΩΝΕΑ, Τεύχος 5, Ε.Τ.Ε., Νοέμβριος 1999. Η Εφαρμογή της Νομισματικής Πολιτικής στο Ευρωσύστημα, ΕΥΡΩΝΕΑ, Τεύχος 4, Ε.Τ.Ε., Ιούνιος 1999. Η Στρατηγική της Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών, ΕΥΡΩΝΕΑ, Ειδική Έκδοση, Ε.Τ.Ε., Μάρτιος 1999. Ο Νέος Μηχανισμός Συναλλαγματικών Ισοτιμιών και η Δραχμή, ΕΥΡΩΝΕΑ, Τεύχος 3, Ε.Τ.Ε., Δεκέμβριος 1998. Οι Συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σχετικά με την Εισαγωγή του Ευρώ, ΕΥΡΩΝΕΑ, Τεύχος 2, Οκτώβριος 1998. Ευρώ: Τι Σημαίνει το Κλείδωμα των Διμερών Ισοτιμιών, (με τον Γκ. Χαρδούβελη), ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, 7 Μαΐου 1998.

Πηγή: Εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ

Σχόλια
 1. Ο/Η ΚΩΣΤ ΒΕΝΙΑΝΟΣ λέει:

  Ελλάδα μου στο πτώμα σου ακόμα ασελγούνε
  Οι κλέφτες κι έναν ένοχο να βρούνε δεν μπορούνε

 2. Ο/Η ΜΑΡΚΑΚΗ ΕΛΕΝΗ λέει:

  ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΥΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΟΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΚΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ .ΕΚΛΗΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ …. ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ;ΖΗΤΑΜΕ ΛΥΣΗ .ΖΗΤΑΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ -ΝΟΜΙΚΟΙ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ;ΠΟΙΟΣ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 3. Ο/Η δεςδςεδ λέει:

  Λέτε ψέματα κ. Σαχινίδη!
  Ημερομηνία ανάρτησης: 15 Ιουνίου 2010.

  Άκουσα χθες το βράδυ τον υφυπουργό Οικονομικών κ.Φ.Σαχινίδη να παρεμβαίνει τηλεφωνικά στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου , για να διαψεύσει τον δημοσιογράφο και διευθυντή του ΕΤ κ.Γιάννη Μιχελάκη.

  Ο δημοσιογράφος σε ερώτησή του προς τον κ. Πάγκαλο είχε επικαλεσθεί την δήλωση του κ. Σαχινίδη στην ΝΕΤ ότι «όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την διακυβέρνηση της χώρας , διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» και ότι χαρακτήρισε ο κ. Σαχινίδης το ΔΝΤ ως «πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά»!

  Ο κ. Πάγκαλoς «ποιώντας την νήσσα» δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάποια τέτοια δήλωση και άφησε να εννοηθεί ότι αμφιβάλει κιόλας εάν πραγματικά έχει γίνει αυτή η δήλωση. Στην συνέχεια ,όπως προείπα ,παρενέβη τηλεφωνικά ο ίδιος ο υφυπουργός κ. Φ. Σαχινίδης και τόνισε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει κάνει αυτή την δήλωση !

  Μάλιστα όχι μόνο διέψευσε τα λεγόμενα του κ. Γιάννη Μιχελάκη σχετικά με τη δήλωσή του , αλλά τον εγκάλεσε κιόλας λέγοντας ότι προφανώς ουδέποτε είδε ή διάβασε αυτή τη δήλωση, φέρνοντας σε προφανή δύσκολη θέση τον δημοσιογράφο, που εκ των πραγμάτων δεν είχε μαζί του πρόχειρη την δήλωση που επικαλέστηκε.

  Η αλήθεια είναι ότι ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ΨΕΜΑΤΑ , όπως θα διαπιστώσετε και στο κάτωθι σχετικό βίντεο.

  Τίθεται λοιπόν μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τον κ. Σαχινίδη!

  Πως είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός ,εν μέσω των δεινών της οικονομικής κρίσης, να έχει εμπιστοσύνη σε υφυπουργό Οικονομικών που αποκαλύπτεται ότι ΨΕΥΔΕΤΑΙ ασύστολα, προσπαθώντας να παραπληροφορήσει και να διαστρεβλώσει την αλήθεια σχετικά με τα λεγόμενα του;

  Τίθεται επίσης και ένα ακόμα ζήτημα. Στο πάνελ εκτός του δημοσιογράφου κ. Χατζηνικολάου ήταν και άλλοι δημοσιογράφοι (Μακρή, Δελατόλας, Πυργιώτη κλπ) οι οποίοι είτε δεν παρακολουθούν την πολιτική επικαιρότητα (αφού η δήλωση είχε γίνει ευρέως γνωστή και από τον Τύπο και από το διαδίκτυο)και άρα δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους , είτε…. ηθελημένα συμμετείχαν στο ΨΕΥΔΟΣ του κ. Σαχινίδη. Διαλέγετε και παίρνετε !

  Είναι τραγελαφικό ο ένας να λέει την αλήθεια και τα πράγματα με το όνομα τους και ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι να «ποιούν την νήσσαν».

  Είναι τραγικό το σημείο στο οποίο έχουμε φθάσει. Οι υπάλληλοι της μετριότητας και οι ειδικοί της αθλιότητας, μαζί με τους χειριστές της διαχείρισης και τους κατασκευαστές της χειραγώγησης …να έχουν την δυνατότητα , το βήμα , την γραφίδα και το μικρόφωνο για να εκτελούν εν ψυχρώ την Αλήθεια και την νοημοσύνη των πολιτών.
  Αιδώς Αργείοι

 4. Ο/Η δεςδςεδ λέει:

  Καλές οι σπουδές και τα βιογραφικά καλές και οι δημοσιευσεις και τα βιβλία .Θα βρούν όμως έστω και έναν που να έχει «φάει» ένα ευρώ.Χορτάσαμε απο μεγάλα λόγια σχέδια και αρλούμπες που δεν προσφέρουν και δεν προσέφεραν τίποτα στον τόπο αυτο για γεννεές επί γενεεών

 5. Ο/Η aktidisstavros λέει:

  ΚΥΡΙΕ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΜΑΛΟΝ ΖΗΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΖΗΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΕΜΟΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΩΤΗΣΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ .ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΗ ΚΟΥΒΕΙΤ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΡΩΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΕΣΤΙΑΤΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΟΤΕ ΛΕΓΑΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΙΣΩ ΠΟΤΕ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑΔΗΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s