Κυβέρνηση με νέα δομή ετοιμάζει ο Γ. Παπανδρέου

Posted: 6 Οκτωβρίου 2009 by admin in Παπανδρέου, Πασοκ, Πολιτική

Η κατάργηση 4 υπουργείων είναι το πρώτο δείγμα γραφής του Γ. Παπανδρέου, που αναμένεται να ανακοινώσει το πλήρες σχήμα της κυβέρνησής του στις 7 το απόγευμα σήμερα.

Ηδη εγκρίθηκαν με μικρές, νομοτεχνικού χαρακτήρα, παρατηρήσεις τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, σύμφωνα με τα οποία:

Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς απορροφά τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας.

Συγκροτείται υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο θα μεταφερθούν, η γενική γραμματεία Δημόσιας Τάξης και η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από το υπουργείο Εσωτερικών και η διεύθυνση ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, η γενική γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα από το καταργηθέν υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η εποπτεία του ελληνικού τουρισμού περνά στο υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο μετονομάζεται σε υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Στο υπουργείο αναμένεται να υπαχθούν και οι αρμοδιότητες της γενικής γραμματείας Τύπου.

Στο υπουργείο Εσωτερικών υπάγονται οι αρμοδιότητες του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, με τη θεσμοθέτηση νέας γενικής γραμματείας.

Αναμένεται επίσης η ίδρυση αυτόνομου υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και η απορρόφηση του υπουργείου Μεταφορών από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, το οποίο θα μετονομαστεί, κατά πάσα πιθανότητα, σε υπουργείο Υποδομών.

Αναδημοσίευση από Ελευθεροτυπία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s