Ψηφιακό profile Γ.Α. Παπανδρέου/ΠΑΣΟΚ versus Κ. Α. Καραμανλή/ΝΔ

Posted: 25 Σεπτεμβρίου 2009 by admin in Διάβασα, Διαδίκτυο, ΝΔ, Παπανδρέου, Πασοκ, εκλογές 2009

Πολύ καλό άρθρο του Στάθη Χαϊκάλη

Tο Ψηφιακό Profile των δύο κομμάτων και των δύο Προέδρων. Πόσο πλησίασε η ΝΔ το στόχο της να προσεγγίσει το 10% ψηφοφόρων που θεωρεί ότι επηρεάζονται από Internet, Social Media…

Μια σύγκριση της διαδικτυακής παρουσίας των δύο κομμάτων και της δράσης των δύο Προέδρων δεν αφορά μόνο τις επιδόσεις τους στις εθνικές εκλογές. Η αξιοποίηση του Internet από την επόμενη κυβέρνηση θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ανασύνταξη του κράτους και στον εμπλουτισμό των θεσμών. Η ταλαιπωρία του πολίτη στις δημόσιες υπηρεσίες , αλλά και ο εγκλωβισμός των θεσμών σε παραδοσιακές δομές (π.χ. έλλειψη ελέγχου σε πολιτικούς, media, κλπ), είναι δύο από τα πιο σημαντικά θέματα που έχει βάλει πολύ ψηλά στην agenda του ΠΑΣΟΚ ο Γ.Α. Παπανδρέου. Είναι αδύνατον να προωθηθεί η αντιμετώπισή τους, χωρίς την αξιοποίηση της τεχνολογίας και του Internet.

Γ. Παπανδρέου/ΠΑΣΟΚ

ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ: επενδύει επί χρόνια στην καινοτομία και σε υποδομές μέσω του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης και του Τμήματος, Πληροφορικής, Διαδικτύου & Νέων Τεχνολογιών, το μεγαλύτερο τμήμα σε όλα τα κόμματα. Παράλληλα, διαθέτει 300 site οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, CRM , blackberry για όλα τα στελέχη, διοργανώνει εσωτερικά σεμινάρια, κλπ.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ: αναλογικά, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει το μεγαλύτερο αριθμό εθελοντών/φίλων με δράση στο Internet . Οι εθελοντές διαδικτύου, μετά από κάλεσμα του κ. Παπανδρέου το 2004, συμβάλλουν στην κινητοποίηση μέσω του Διαδικτύου, στην οργάνωση τοπικών πρωτοβουλιών και στη διοργάνωση καινοτόμων κεντρικών δράσεων (π.χ., η μαζική συμμετοχή τους στο project της διαφάνειας).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: ο Γ.Α. Παπανδρέου προωθεί σταθερά την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών από το κόμμα και τους εθελοντές. Παρακίνησε στελέχη και οργάνωσε τη σχετική διεύθυνση του κόμματος. Ο ίδιος έχει δώσει διαδικτυακές συνεντεύξεις το 2007(wikipolitics) και το 2009 (tvxs) και ενθαρρύνει τον διάλογο σε όλα τα επίπεδα.

Περισσότερα εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s