ΣΤΗ Ν. ΥΟΡΚΗ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ.

Posted: 23 Σεπτεμβρίου 2009 by admin in Παπανδρέου, Περιβάλλον, Πολιτική, κοινωνία

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα προεδρεύσει στην συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Η συνεδρίαση γίνεται μία μέρα μετά τη Συνάντηση Κορυφής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, μία μέρα πριν τη Συνάντηση Κορυφής των G-20, ενώ σήμερα αρχίζει και η 64η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Προεδρείου θα παρουσιαστούν οι εκθέσεις δύο ειδικών ομάδων εργασίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

  • Η πρώτη αφορά στην Επιτροπή για τα Παγκόσμια Οικονομικά Θέματα, στην οποία προεδρεύει ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz (“Επιτροπή STIGLITZ”).
  • Η δεύτερη αφορά στην Επιτροπή για τη Βιώσιμη Παγκόσμια Κοινωνία, στην οποία προεδρεύουν ο πρώην Πρόεδρος της Χιλής και ειδικός απεσταλμένος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, Ricardo Lagos και ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας, Goran Persson (“Επιτροπή LAGOS/PERSSON”).

Πρόκειται για τα αποτελέσματα της συστηματικής δουλειάς ενός χρόνου των δύο αυτών Επιτροπών, τα οποία θα οδηγήσουν σε πολύτιμα συμπεράσματα και για το μοντέλο της «Πράσινης Ανάπτυξης».

Κατά την συνεδρίαση θα συζητηθούν:

α) το πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής ενόψει της μεγάλης Παγκόσμιας Διάσκεψης της Κοπεγχάγης,

β) οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τη παγκόσμια οικονομική κρίση,

γ) οι προτεραιότητες των σοσιαλιστών σε σχέση με την Συνάντηση Κορυφής των G-20. Το Προεδρείο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα υιοθετήσει ψήφισμα το οποίο θα αποσταλεί στην επίσημη Συνάντηση Κορυφής του G-20.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s