«Κατάπληκτος» ο Χρίστος Βερελής από τον αποκλεισμό του

Posted: 10 Σεπτεμβρίου 2009 by admin in Πασοκ, Πολιτική, εκλογές 2009
Ετικέτες: , ,

Χαρακτήρα προσωπικής αντιπαράθεσης με τον Γιώργο Παπανδρέου δίνει ο Χρίστος Βερελής στον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «πολλές φορές αποφάσεις, σαν τη σημερινή που με αφορά, έχουν προσωπικό τόνο μεταξύ αυτού που τις λαμβάνει και αυτού που τις υφίσταται». Ζητά πάντως από τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας: «Δεν θέλω ο αποκλεισμός μου αυτός να αποτελέσει δώρο για τη δεξιά».

Όσον αφορά στο λόγο που τον οδήγησε εκτός ψηφοδελτίων και είναι, σύμφωνα με την Ιπποκράτους, το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εγκαίρως και επαρκώς για την απόφασή του να παραιτηθεί από βουλευτής, τονίζει ότι «είναι από τις αποφάσεις που παίρνει κανείς μόνος του και δεν είναι δυνατόν να τεθούν σε διαβούλευση». Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι «η απόφαση αυτή  [σ.σ. να μην είναι στις λίστες του ΠΑΣΟΚ] δεν έχει ηθική αιτιολογική βάση».

Η δήλωση του Χρ. Βερελή:
Η παραίτησή μου πριν από 4 μήνες υπαγορεύτηκε από την προσωπική μου αντίληψη περί πολιτικής ηθικής. Είναι από τις αποφάσεις που παίρνει κανείς μόνος του και δεν είναι δυνατόν να τεθούν σε διαβούλευση.
Δημιούργησε ένα μεγάλο ηθικό έρεισμα για το ΠΑΣΟΚ και για μένα. Και επικροτήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών . Έδειξε τη διαφορά και λειτούργησε και αυτή στη νίκη των Ευρωεκλογών. Ύστερα, ήρθε η πανηγυρική δικαίωσή μου. Έτσι, δημιουργεί κατάπληξη ότι ακριβώς αυτή η ενέργειά μου και ειδικότερα το διαδικαστικό σκέλος της αποτελεί λόγο για να κρατηθώ εκτός Βουλής. Για το λόγο αυτό, θεωρώ ότι η απόφαση αυτή δεν έχει ηθική αιτιολογική βάση.

Ειλικρινά, δεν γνωρίζω πως θα έπρεπε να συνδυάσω την ηθική με το «πολιτικό τακτ» ή «την πολιτική κομψότητα» για έλλειψη των οποίων κατηγορούμαι. Θεωρώ όμως ως απολύτως βαρύνουσα έννοια τον ηθικό πυρήνα της ενέργειάς μου και τον ανεξίτηλο χαρακτήρα της. Ελπίζω να μη λειτουργήσει στο μέλλον η δική μου ιστορία αποτρεπτικά για όποιον πολιτικό σκεφθεί να κάνει πράξη πολιτικής ευθιξίας, και να καταφύγει αντιθέτως σε χοντρόπετσες πρακτικές
Είναι γνωστό ότι στις εσωκομματικές διαδικασίες δεν είχα υποστηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου και θέλω να πιστεύω ότι θα ενθαρρύνονται όσοι θεωρούν ότι μπορούν να εκφράζουν τη γνώμη τους, γιατί αυτό αρμόζει σε ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα.

Δεν θέλω ο αποκλεισμός μου αυτός να αποτελέσει δώρο για τη δεξιά. Οι δημοκρατικοί πολίτες θα δώσουν διέξοδο από την κατάντια στην οποία οδηγήθηκε η χώρα από τη Ν.Δ. στηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ. Θα συνεχίσω την πορεία μου για μια χώρα με αξιοπρεπείς πολίτες χωρίς αλαζόνες πολιτικούς, όπου τα κόμματα δεν θα απαξιώνουν κανέναν είτε αυτός είναι τέως πρωθυπουργός, είτε άξιο στέλεχος που έχει προσφέρει πολλά, είτε και το τελευταίο μέλος.

Κατά τα λοιπά γνωρίζουμε όλοι ότι πολλές φορές αποφάσεις, σαν τη σημερινή που με αφορά, έχουν προσωπικό τόνο μεταξύ αυτού που τις λαμβάνει και αυτού που τις υφίσταται. Αυτά όμως ας τα λύσουμε μετά τις 5 Οκτωβρίου.

Κατάπληκτος από τον αποκλεισμό του δήλωσε και ο Μιχάλης Νεονάκης, σημειώνοντας ότι έχει δικαιωθεί από τις εξελίξεις στην υπόθεση του χρηματιστηρίου. Τόνισε, πάντως, ότι θα παραμείνει κοντά στο ΠΑΣΟΚ. ότι θα είναι πάντα ένας από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε και ο Χρήστος Πάχτας, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο αποκλεισμός του δεν οφείλεται σε ανάρμοστη συμπεριφορά, αφού και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου είχε χαρακτηρίσει ανύπαρκτο σκάνδαλο την υπόθεση του Πόρτο Καρράς. «Έχω ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ. Αγωνίστηκα και αγωνίζομαι […] Η παρουσία μου θα είναι αδιάκοπτη», δήλωσε ο Απόστολος Φωτιάδης.

πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=81007

Σχόλια
  1. Ο/Η Ταξιδιώτης λέει:

    Κι εμείς μειναμε κατάπληκτοι που …μείνανε κατάπληκτοι οι κύριοι αυτοί! Με τα τόσα ανοικτά θέματα που έχουν, τί θα πρόσφεραν στο Κϊνημα? Μόνο τροφή για τη ΝΔ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s