«διαζύγιο» ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ;

Posted: 4 Σεπτεμβρίου 2009 by admin in Πολιτική, ΣΥΡΙΖΑ

Ολοένα και πιο κοντά στη διάσπαση φαίνεται ότι βρίσκεται το συμμαχικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την επιμονή των συνιστωσών του σχήματος να μην αποδεχτούν την “αρχή” που προκύπτει από την ιδρυτική συμφωνία του σχήματος, που προβλέπει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ είναι και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ομόφωνα επαναβεβαιώθηκε η θέση του ΣΥΝ που κατατέθηκε προς τους συμμάχους του κατά την πρωινή συνεδρίαση, ότι “επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας που θα προκύψει να είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΝ”. Το πρωί του Σαββάτου θα συνεδριάσει εκ νέου η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα βρεθεί κοινός τόπος.

Πάντως ο ΣΥΝ σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Γ του θα εκφράσει “την ανάγκη συνέχισης της ενωτικής μας προσπάθειας με τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, με συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει και την πλουραλιστική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πιο αποτελεσματική”. Σε κάθε περίπτωση την Κυριακή θα συνεδριάσει η ΚΠΕ του ΣΥΝ προκειμένου να σηματοδοτηθεί η έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Με βάση, πάντως, την παραπάνω εξέλιξη, παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέλθει απέναντι στον ΣΥΝ ανταγωνιστικό σχήμα που θα προκύπτει από τους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. Κομβικό ερώτημα σε αυτή την περίπτωση παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος έχει διαρρήξει πλήρως τους δεσμούς του με τον ΣΥΝ.

πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=79053

Σχόλια
  1. Ο/Η tsimitakis λέει:

    Ολα σωστά αλλά θα ήμουν πολύ επιφυλακτικότερος για το τελευταίο – «ανταγωνιστικό σχήμα απο τους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ». Το θεωρώ ανεδαφικό. Οι κρίσεις ειναι κρίσεις αλλά η ιδέα της πληθυντικής αριστεράς είναι μεγαλύτερη απο αυτές κατά τη γνώμη μου. Αισιοδοξώ και πιστεύω οτι οποιαδήποτε θετική εξέλιξη απο εδώ και στο εξής θα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και θα στερεώσει καλύτερα αποφάσεις και αντιλήψεις που έμεναν λίγο στον αέρα

  2. Ο/Η Stefanos N. Papanotas λέει:

    Μακάρι, η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντική για όλο το πολιτικό σκηνικό έχει να προσφέρει σε ιδέες και όχι μόνο.

    Δεν μπορώ να φανταστώ την βουλή με δύο δεξιά κόμματα το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s