Παπανδρέου: «Αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε κατεστημένο»

Posted: 30 Αυγούστου 2009 by admin in Παπανδρέου

«Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε κατεστημένο, που σταματά την πορεία των απαραίτητων αλλαγών προς όφελος του πολίτη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά την ομιλία του στο «Θερινό Πανεπιστήμιο» του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στην Λα Ροσέλ.

«Με την κρίση που όλοι μας περνούμε, οι πολίτες ζητούν τομές. Τομές που τους δίνουν την ευκαιρία, το δικαίωμα να έχουν λόγο, να συμμετέχουν. Να συμμετέχουν στα αποτελέσματα της ανάπτυξης μιας κοινωνίας, μιας πολιτείας, που εξασφαλίζει την ευνομία και τη δικαιοσύνη», είπε. «Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης που είναι βιώσιμη, πράσινη, δίκαιη, κοντά στον πολίτη», πρόσθεσε.

Το «Θερινό Πανεπιστήμιο» των Γάλλων σοσιαλιστών είναι ένα φόρουμ συζήτησης που λειτουργεί εδώ και περίπου 15 περίπου χρόνια, τα ετήσια συμπεράσματα των εργασιών του λαμβάνονται υπόψη στην επεξεργασία των προγραμματικών θέσεων των Γάλλων σοσιαλιστών, ενώ η ιδιαιτερότητα του φετινού «Πανεπιστημίου» συνίσταται στο ότι συμμετέχουν και προσωπικότητες εκτός Σοσιαλιστικού Κόμματος.

«Οι πολίτες ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις στην κρίση και οι σοσιαλιστές μπορούμε να γίνουμε δύναμη αλλαγής» είπε στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου.

Πηγή: TVXS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s