Παπανδρέου «Αλλάζουμε το Κράτος μετά τις εκλογές»

Posted: 28 Αυγούστου 2009 by admin in Παπανδρέου, Πασοκ, Πολιτική, κοινωνία
Ετικέτες: , , , ,

«Μπροστά στην κρίση που βιώνουμε χρειάζονται πολύ μεγάλες τομές στο πολιτικό σύστημα, στο κράτος, στη Δημόσια Διοίκηση, στο θεσμικό πλαίσιο, στην οικονομία, στην αναπτυξιακή αντίληψη» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων του με τα προεδρεία της ΑΔΕΔΥ, του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η σημερινή κατάσταση πελατειακού κράτους ακυρώνει τη δυνατότητα άσκησης πολιτικής υπέρ του πολίτη και από τις τελευταίες κρίσεις αναδεικνύεται η σημασία της σωστής, αποτελεσματικής και αξιοκρατικής λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Υπογράμμισε ότι έγιναν πολύ μεγάλα λάθη, καθώς με την είσοδο της χώρας σε ύφεση, η κυβέρνηση επέλεξε την οδό των αυξήσεων σε φόρους και επιβάρυνε τους εμπόρους, τους μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους, αντί να ασκήσει μια σοβαρή πολιτική στήριξης της ρευστότητας, με συνέπεια να οδηγηθούμε σε ασφυξία των επιχειρήσεων και σε υπερχρέωση των νοικοκυριών.

Η χώρα χάνει ευκαιρίες και πρέπει σήμερα να κάνει μια νέα αρχή σημειωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατέστησε σαφές ότι το Κίνημα στην ΔΕΘ θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και του κράτους – έναν οδικό χάρτη που θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, μαζί με τους πολίτες.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου επεσήμανε την αναγκαιότητα ανατροπών σε ένα σύστημα που ανέχεται και συχνά επιβραβεύει την αδιαφάνεια, τη διαφθορά και την ατιμωρησία και πρόσθεσε ότι απαιτείται ένα ισχυρό επιτελικό κεντρικό κράτος -όχι πλαδαρό μεγάλο και σπάταλο- και μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη.

«Χρειάζεται να μπει τάξη, κανόνες, διαδικασίες, αξιολόγηση, διαφάνεια και να υπάρχει κοινωνική λογοδοσία. Κράτος και αγορά να υπηρετούν τον πολίτη και το δημόσιο συμφέρον» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s