Στην Ευρωπαϊκή επιτροπή ερώτηση για τον λιγνίτη

Posted: 27 Αυγούστου 2009 by admin in Πασοκ, Περιβάλλον
Ετικέτες: , , , ,

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα προκαλέσει στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων των περιοχών της Ελασσόνας και της Δράμας, η απόφαση για εκμετάλλευση των εκεί λιγνιτικών κοιτασμάτων, κατάθεσε η Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Άννυ Ποδηματά.

Στην ερώτησή της, η κ. Ποδηματά, αναφέρεται στις έντονες αντιδράσεις των τοπικών αρχών, φορέων αλλά και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, των περιοχών Ελασσόνας και Δράμας, που προκάλεσε η απόφαση της Επιτροπής να υιοθετήσει τις εισηγήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων στις ανωτέρω περιοχές.

Η κυρία Ποδηματά ρωτά την Επιτροπή αν ενημερώθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων, τόσο για τις αντιδράσεις αυτές, όσο και για τις δεσμεύσεις που η ίδια έχει αναλάβει ιδιαίτερα στην περίπτωση των λιγνιτικών αποθεμάτων της περιοχής της Ελασσόνας. Στην ερώτησή της, η Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επισημαίνει επίσης, τις σοβαρές επιπτώσεις που θα προκύψουν στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, που αποτελεί την κύρια οικονομική δραστηριότητα σ’ αυτές τις περιοχές.

Η κυρία Ποδηματά δήλωσε σχετικά :

«Η απόφαση της Επιτροπής για διεύρυνση και επέκταση της εκμετάλλευσης νέων λιγνιτικών κοιτασμάτων δεν συμβιβάζεται με την στρατηγική και τις πολιτικές προτεραιότητες της Ένωσης στα ζητήματα της Κλιματικής Αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος. Επιπλέον, υποτιμά τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή των περιοχών που βρίσκονται τα λιγνιτικά κοιτάσματα Ελασσόνας και Δράμας.

Ενημερώθηκε άραγε η Επιτροπή για τα παραπάνω από την Ελληνική Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων;»

Η ερώτηση σε PDF

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s