η απάντηση στο Ραγκούση από τον Χριστοφοράκο

Posted: 26 Αυγούστου 2009 by admin in Πασοκ, Πολιτική
Ετικέτες: , ,

Δεν θα διαθέσουν στοιχεία για την υπόθεση Siemens οι συνήγοροι του Μιχάλη Χριστοφοράκου, όπως τονίζουν σε επιστολή τους προς το γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση. Παράλληλα, ο δικηγόρος του Χριστοφοράκου, Στέφαν Κουρσάβε υποστήριξε ότι ουδέποτε είχε δηλώσει στον Τύπο pvw σε περίπτωση που του ζητηθεί από τα πολιτικά κόμματα και συγκεκριμένα από τη ΝΔ, θα παράσχει στοιχεία για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Siemens.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κ. Ραγκούση

Επιβεβαιώνουμε δια της παρούσης την παραλαβή της επιστολής σας της 18.08.09, με την οποία ζητάτε πληροφορίες για υποτιθέμενες πληρωμές της SIEMENS Α.Ε στο κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος σε μια δήθεν δήλωση που έκανα στην ελληνική εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Σχετικά πρέπει να επισημάνουμε ότι, δεν δώσαμε ούτε στις 11.08.09, ούτε σε άλλη ευκαιρία στην αναφερθείσα εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ή σε (αρχι)συντάκτες της, εγκεκριμένη συνέντευξη του περιεχομένου αυτού, ότι θα ήμασταν σίγουροι, για το ότι ο πελάτης μας θα παρείχε αναλυτικές πληροφορίες, όταν απευθυνόταν σε μας σχετικό αίτημα.

Επειδή δυστυχώς δεν διαθέτω γνώση της ελληνικής γλώσσας δεν είμαι σε θέση να παρακολουθώ τις αναφορές του ελληνικού Τύπου και έτσι δεν μπορώ να αντικρούω εσφαλμένες αναφορές.

Εμείς απλώς δηλώσαμε στη ελληνική κρατική τηλεόραση, ότι θα διαβιβάζαμε στον κ. Χριστοφοράκο κάθε μορφή γραπτού αιτήματος εκ μέρους τρίτων και ότι απορούμε για το ότι έως τα μέσα Αυγούστου 2009 δεν απευθύνθηκαν κανενός είδους ερωτήματα. Το αν βεβαίως ο κ. Χριστοφοράκος θα απαντήσει σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, επαφίεται αποκλειστικά σε δική του απόφαση.

Παρακαλώ να έχετε κατανόηση ότι σε υποθέσεις πελατών που αφορούν εκρεμμούσες διαδικασίες ενώπιον των γερμανικών δικαστικών αρχών δεν μπορούμε να κάνουμε κανενός είδους δηλώσεις σχετικά με τον πελάτη μας ή πόσο μάλλον να δώσουμε πιθανά αποδεικτικά στοιχεία και ότι συστήσαμε στον κ. Χριστοφοράκο εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων να μην κάνει κανενός είδους δηλώσεις.

Από τα παραπάνω εξαιρούνται μόνο δηλώσεις Τύπου, ρητά χαρακτηρισμένες από εμάς ως τέτοιες και εγκεκριμένες ή τοποθετήσεις στο πλαίσιο τηλεοπτικών συνεντεύξεων.

Με φιλικούς χαιρετισμούς, Dr. Stefan Kursawe»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s