Απαίτηση η διαφάνεια

Posted: 15 Αυγούστου 2009 by admin in ΝΔ, Παπανδρέου, Πασοκ, Πολιτική, κοινωνία

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Είχε δεν είχε ο Μ. Χριστοφοράκος έκανε άνω κάτω τα δύο μεγάλα κόμματα, ανάβοντας κυριολεκτικά φωτιά στο πολιτικό σκηνικό για το θέμα της χρηματοδότησής τους κάτω από το τραπέζι.
Αναφέροντας στην απολογία του ότι έδινε χρήματα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος της αγοράς του C4I, δημιούργησε νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, αφού πλέον ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο οποίο φαίνεται καθαρά ότι το σκάνδαλο Siemens είναι δικομματικό και ότι τώρα θα πρέπει το κυβερνών κόμμα και ο πρωθυπουργός να λογοδοτήσουν τόσο για το άρον – άρον κλείσιμο της βουλής, όσο και για την άρνησή τους να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο, ώστε να διερευνηθούν όλα τα δεδομένα και για την περίοδο 2004 – 2007.

Θα πρέπει επιτέλους στη ΝΔ να καταλάβουν ότι οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο και ότι δεν πιστεύουν τις κορώνες Ζαγορίτη και Αντώναρου και καλά θα κάνουν να υποβάλουν και εκείνοι ανάλογο αίτημα με αυτό που θα υποβάλει το ΠΑΣΟΚ για να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που φέρεται να παρουσίασε ο κ. Χριστοφοράκος για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και το 2003.

Αλήθεια, γιατί δεν υποβάλουν τέτοιο αίτημα, όταν μάλιστα έχουν προκληθεί και δημοσίως από τους συνηγόρους του πρώην κορυφαίου στελέχους της Siemens;
Τι φοβούνται και μέχρι πότε θέλουν να κυλούν στο βούρκο το πολιτικό σύστημα;

Εχει χρέος πλέον ο κ. Καραμανλής, που έτσι και αλλιώς δεν ασχολείται με τίποτα άλλο να αναλάβει τις ευθύνες του για το μείζονος σημασίας θέμα της διαφάνειας στην πολιτική και να φέρει στο φως όλα τα στοιχεία για τη διακίνηση μαύρου χρήματος, Μόνο παρουσιάζοντας στοιχεία θα μας πείσει ότι πράγματι το κόμμα του είναι καθαρό και δεν έχει πάρει μίζες από τη γερμανική εταιρεία.

Με μια οικονομία, στο χείλος του γκρεμού, λόγω των κυβερνητικών επιλογών και των λανθασμένων εκτιμήσεων, με μια κοινωνία αβοήθητη λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας, παιδείας, πρόνοιας κ.λπ, φαντάζει πολυτέλεια να ασχολούνται σήμερα η κοινή γνώμη και οι πολιτικοί μας με ένα σκάνδαλο που αφορά το δικομματισμό.

Θα πρέπει να καταλάβει πλέον ο καταλληλότερος…, ότι με τη διαιώνιση αυτού του σκανδάλου, περνά στην κοινωνία ένα αίσθημα ατιμωρησίας, δημιουργείται στους πολίτες μια απέχθεια για την πολιτική, γιγαντώνεται η διαφθορά και όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ζουν σε ένα κράτος που δεν σέβεται τους πολίτες του και κυρίως δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτούς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s