Οι σκληρές αλήθειες για τους «τέσσερις»

Posted: 6 Αυγούστου 2009 by admin in Πολιτική, Τοπική αυτοδιοίκηση

απάντηση στην επιστολή των τεσσάρων
του Γιώργος Σούλτης
Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις»

Επί τρία χρόνια που λειτουργώ πολιτικά στην παράταξη «Λαρισαίων Πόλις» ποτέ δεν τοποθετήθηκα δημόσια, ούτε καν με μια μικρή δήλωση για τα εσωτερικά της παράταξης. Όταν όμως βλέπει τη δημοσιότητα ένα τέτοιο άθλιο, εμπαθές και κάθε άλλο παρά πολιτικό κείμενο, οφείλω πιστεύω να πω κάποιες «σκληρές» αλήθειες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτοί οι άνθρωποι που υπογράφουν το κείμενο προσπαθούν να κατασυκοφαντήσουν την παράταξη και κυρίως να θίξουν το κύρος του επικεφαλής Γ. Σάπκα. Επί τρία χρόνια, κάθε φορά που η παράταξη ανέπτυσσε μια δυναμική, οι άνθρωποι αυτοί τραβούσαν το χαλί κάτω από τα πόδια μας. Και δεν το έκαναν ποτέ μέχρι τώρα ευθέως, αλλά γνωρίζοντας καλά τις «κλασικά βρόμικες» επικοινωνιακές μεθόδους (δεν θα με ένοιαζε καθόλου αν το έκαναν στα blogs, που τόσο τους ενόχλησαν) διοχέτευαν παραπολιτικά, έκαναν «δήθεν» αθώες δηλώσεις, έκαναν άσχετες «πολιτικές» κινήσεις, διοργάνωναν γεύματα των τεσσάρων, προωθούσαν ανώνυμα πρωτοσέλιδα, και βέβαια διοχέτευαν άθλιες φήμες για την προσωπική ζωή του Γιάννη Σάπκα, ασπαζόμενοι την αρχή του γκεμπελισμού «πες πες κάτι θα μείνει».

Αλήθεια πρώτη: Όσοι έμειναν εκτός ψηφοδελτίου προεκλογικά, τη «φυλάνε» στον Γ. Σάπκα.
Όταν ο Γ. Σάπκας πήρε το χρίσμα να είναι υποψήφιος, οι επίδοξοι μνηστήρες όχι μόνο δεν το είδαν με καλό μάτι, αλλά περίμεναν μια παταγώδη αποτυχία. Όμως ο Γ. Σάπκας παρά τον ελάχιστο πολιτικό χρόνο, κατάφερε: Να δημιουργήσει μια ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι πριν δεν γνωρίζονταν καν μεταξύ τους, να συμβιβάσει το παλιό με το καινούργιο, να τους εμπνεύσει και θα έλεγα να τους φανατίσει με το όραμα για μια νέα Λάρισα. Κατάφερε ακόμα, παρά τον ήπιο και χαμογελαστό χαρακτήρα του, να κρατήσει (και αυτό με το γάντι) εκτός ψηφοδελτίου «δεινόσαυρους» του παλιού «δήθεν κοινωνικού» ΠΑΣΟΚ, φέροντας νέα πρόσωπα στο προσκήνιο. Το αποτέλεσμα ήταν το 40,5 % και να χαθεί η εκλογή με 320 ψήφους!

Αλήθεια δεύτερη: Οι επίδοξοι δήμαρχοι και προεκλογικά έκαναν προσωπικό αγώνα, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν τι θα κάνει ο Γ. Σάπκας μετά τις εκλογές.
Οι παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι και επίδοξοι δήμαρχοι οι οποίοι δέχτηκαν να είναι υποψήφιοι υπό τον Γ. Σάπκα, το μόνο που έκαναν ήταν να του ζητούν πιεστικά να τους πει τι έχει σκοπό να κάνει αν χάσουμε!!! και στη συνέχεια προχώρησαν σε ένα καθαρά προσωπικό προεκλογικό αγώνα. Μέσα στα ψέματα που περιέχει το κείμενο τους, δεν μπορούσαν να πουν ότι η παράταξη δεν είχε πρόγραμμα, αφού μοιράστηκε προεκλογικά. Λένε λοιπόν ότι το πρόγραμμα είναι προϊόν της προηγούμενες εμπειρίας κ.λπ. Με την ιδιότητα του ανθρώπου που υπό την εποπτεία μου συντάχθηκε το πρόγραμμα, από την αρχή ως το τυπογραφείο, δηλώνω κατηγορηματικά ότι η συμβολή η δική τους σε ιδέες ή πρακτική δουλειά ήταν ελάχιστη έως μηδενική. Το πρόγραμμα περιέχει ένα νέο όραμα για τη Λάρισα, διαφορετικής αντίληψης από αυτό της νυν δημοτικής αρχής. Το πρόγραμμα αυτό το δουλεύουμε, το επεξεργαζόμαστε και θα είμαστε έτοιμοι τη χρονιά που έρχεται να το παρουσιάσουμε στους Λαρισαίους.

Αλήθεια τρίτη: Οι τέσσερις από την αρχή δεν είδαν με καλό μάτι την οργάνωση της παράταξης μετά τις εκλογές.
Μετά τις εκλογές ο ενθουσιασμός όλων όσοι προεκλογικά μοιραστήκαμε το όραμα , δεν υποχώρησε. Μέσα στις αρχές του οράματός μας είναι «οι ενεργοί πολίτες» και η «συμμετοχική Δημοκρατία». Δεν μπορεί μόνο κάθε τέσσερα χρόνια να ενδιαφερόμαστε για την πόλη. Έτσι ιδρύσαμε την παράταξη και επίσημα με καταστατικό, όργανα και εβδομαδιαίες συνεδριάσεις. Και δεν μιλάμε για την «κλίκα» του Γ. Σάπκα όπως την αποκαλούν. Κάθε 15 μέρες συνεδριάζουμε περίπου 50 άτομα (Συμβούλιο Πολιτικής) και στις εξαμηνιαίες ολομέλειες συγκεντρώνονται πάνω από 200 μέλη. Πιστεύω ότι μετά την κίνηση των «Αυτόνομων» του Κ. Τσαντίλη, δεν υπήρξε αντίστοιχη κίνηση στη Λάρισα. Η παράταξη έχει γραφεία τα οποία είναι ανοιχτά κάθε μέρα, πληρώνονται από τα μέλη της παράταξης και από τις αποζημιώσεις των Δημοτικών συμβούλων, εκτός των τεσσάρων! Πέραν αυτού είναι και ανήθικο να λέγεται ότι τα γραφεία είναι του Γ. Σάπκα, όταν στα γραφεία όλη μέρα βρίσκονται πρόσωπα με ιστορία στην κοινωνική και πολιτική προσφορά της Λάρισας. Οι τέσσερις από την αρχή αντέδρασαν στην ίδρυση της παράταξης, στην αρχή ήπια, αφού ήταν σίγουροι, όπως έλεγαν, ότι ο Γ. Σάπκας δε θα αντέξει και θα τα παρατήσει. Στη συνέχεια δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες των οργάνων, ή όταν ερχόταν στις ολομέλειες ποτέ δεν διατύπωσαν μια άλλη πρόταση και τις περισσότερες φορές δεν μιλούσαν καν! Στη συνέχεια πέρασαν στην ανοιχτή αμφισβήτηση, πάντα εξωθεσμικά, λέγοντας «Ποια παράταξη! ποιοι είναι αυτoί που θα μου πουν τι θα κάνω, εμάς εξέλεξε ο λαός».

Αλήθεια τέταρτη: Η Δημοτική ομάδα υπονομευόταν για να δείχνει προς τα έξω την εικόνα που περιγράφουν.
Η δημοτική ομάδα καλούνταν από τον επικεφαλής πάντα πριν από τα Δημοτικά Συμβούλια για να δει τα θέματα και τη στάση που θα ακολουθήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τον πρώτο χρόνο οι τέσσερις ερχόταν στις συναντήσεις αυτές. Στη συνέχεια δεν ερχόταν καν και είχαν και την απαίτηση να περνά η δική τους γνώμη. Για να λύσει το πρόβλημα ο επικεφαλής τον παρελθόντα Φεβρουάριο, όρισε σαν συντονίστρια της δημοτικής ομάδας την κ. Κουρσούμη η οποία κάλεσε τη Δημοτική ομάδα μόνο δύο φορές, μετά σταμάτησε! Μιλούν για ταλάντευση και αλλαγή θέσεων και αναφέρονται σε μια σειρά ζητήματα. Δεν λένε όμως ποια ήταν η απόφαση κατά πλειοψηφία για τη βράβευση στο Δημοτικό Συμβούλιο της υπουργού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπακογιάννη και του συζύγου της κ. Κουβελου! Γιατί ψήφισαν υπέρ; Για πολιτικούς λόγους;
Για όλα τα θέματα που θίγουν στο κείμενό τους, η παράταξη έχει ξεκάθαρη θέση και έχει διατυπωθεί στον Τύπο, και θα ξαναδιατυπωθεί, θα μπει για διαβούλευση έτσι ώστε να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο το νέο όραμα μας στο λαρισαϊκό λαό. Ας μας υποδείξουν στον Τύπο τα δικά τους άρθρα που αντιπολιτεύονται τη δημοτική αρχή και όχι στην παράταξή μας.
Αλήθεια πέμπτη: Θέτουν το θέμα του οικονομικού απολογισμού γιατί θέλουν να αμαυρώσουν την εικόνα του έντιμου πολιτικού.
Ο Γ. Σάπκας είναι ένας έντιμος πολιτικός, που δεν χρωστάει τίποτα και σε κανέναν. Είναι άθλια και άτιμη γκεμπελική τακτική να μιλάς για οικονομικό απολογισμό του προεκλογικού αγώνα 3 χρόνια μετά, όταν έγινε απολογισμός στις ολομέλειες και στα Συμβούλια Πολιτικής της παράταξης. Εγώ και όλη η παράταξη ομόφωνα ικανοποιηθήκαμε από αυτό, αν κάποιος δεν ικανοποιήθηκε το σωστό είναι να θέσει το θέμα πάλι επίμονα, και αν η «κλίκα» τον αγνοεί να το καταγγείλει δημόσια, τότε όμως, όχι 3 χρόνια μετά! Αλλά η «τακτική» τους λέει: σε ποιο πεδίο ο Σάπκας έχει καλή φήμη και πρέπει να τρωθεί, στο ότι είναι έντιμος!
Η τελική αλήθεια είναι ότι η «Λαρισαίων πόλις» με επικεφαλής τον Γ. Σάκπα, παρά τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται, εδώ και τρία χρόνια, μάλλον καλά τα πάει, γιατί αν τα πράγματα ήταν όπως τα λέει η ομάδα των τεσσάρων, τώρα θα είχαμε αυτοδιαλυθεί, και δεν θα υπήρχε λόγος να γίνεται πόλεμος. Διότι είναι σίγουρο ότι είναι ένας πόλεμος όλων εκείνων, οι οποίοι δειλά – δειλά αρχίζουν να φανερώνουν τα ονόματά τους, και οι οποίοι χαρακτηρίζονται από συγκεκριμένες λογικές του παρελθόντος που δεν διαφέρουν από τις λογικές Τζανακούλη. Ο πόλεμος γίνεται από εκείνους που έχουν καταλάβει ότι στην παράταξή «Λαρισαίων Πόλις» δεν έχουν καμία τύχη να είναι μέσα στο ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές και από εκείνους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν προοπτική για το χρίσμα,
Είναι ευτύχημα που οι τέσσερις και όλοι όσοι κρύβονται πίσω τους φανερώνονται σιγα σιγά, και έτσι θέτουν μόνοι τους τον εαυτό τους εκτός της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις»! Γιατί το λάθος του Γ. Σάπκα είναι ότι δεν τους ξεσκέπασε από νωρίς, αλλά βέβαια είναι θέμα χαρακτήρα, και δυστυχώς η εντιμότητα στην πολιτική δεν αμείβεται πάντα!

Σχόλια
  1. Ο/Η seblepo λέει:

    πράσινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη δώσ’της κλώτσο να γυρίσει παραμύθι να αρχινήσει. 🙂

    Ο Νασιώκας για Δήμαρχος;

    http://seblepo.wordpress.com/2009/08/06/nasiokas/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s