Επιστολή «φωτιά» του ΤΕΕ Κ – Δ Θεσσαλίας στον Καραμανλή για τους Μεσογειακούς Αγώνες

Posted: 6 Αυγούστου 2009 by admin in Πολιτική, Τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνία

Νέα επιστολή δυσαρέσκειας στάλθηκε στον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, από Θεσσαλούς, αλλά αυτή τη φορά όχι από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αλλά από τη Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, η οποία εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τον αποκλεισμό

Επιστολή «φωτιά» του ΤΕΕ Κ – Δ Θεσσαλίας στον Καραμανλή για τους Μεσογειακούς Αγώνες του περιφερειακού τμήματος του ΤΕΕ από την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων 2013.

Η επιστολή υπογράφεται από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Κ-Δ Θεσσαλίας κ. Ντίνο Διαμάντο και αποστέλλεται επίσης στους Θεσσαλούς υπουργούς, βουλευτές, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τους νομάρχες, τους δημάρχους, τον πρόεδρο του ΤΕΕ και τα περιφερειακά τμήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Το ΤΕΕ κάνει λόγο για «θεσμική εκτροπή» και «προσβολή όλου του τεχνικού κόσμου», ζητά να αποκατασταθεί η αδικία με την εκπροσώπησή του στην Επιτροπή των Αγώνων, ενώ μιλά και για αθέτηση διαβεβαίωσης από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα στις 10 Ιουλίου. Ο κ. Σαμαράς είχε διαβεβαιώσει το ΤΕΕ Κ-Δ Θεσσαλίας για τη συμμετοχή του στο 15μελή Επιτροπή των Αγώνων.

Αναλυτικά στην επιστολή η Δ.Ε. του ΤΕΕ Κ-Δ Θεσσαλίας επισημαίνει:

«Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφ/κού Τμήματος Κεντρ. και Δυτ. Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με ομόφωνη απόφασή της εκφράζει την αντίθεσή της και την έντονη δυσαρέσκειά της για τον αποκλεισμό του Περιφερειακού Τμήματος από την 15μελή Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

Η μη συμμετοχή του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας δια του Προέδρου του (ενώ υπάρχει η παρουσία του Περιφ/κού Τμήματος Μαγνησίας δια του Προέδρου του), φαντάζει σε μας μεροληπτική και ανεξήγητη. Ιδιαίτερα, όταν υπήρχε η ρητή διαβεβαίωση, μέχρι και το πρόσφατο ταξίδι στη Λάρισα, στις 10 Ιουλίου, του Υπουργού Πολιτισμού κου Αντ. Σαμαρά ότι, η συμμετοχή των δύο Περιφερειακών Τμημάτων δια των Προέδρων των ήταν δεδομένη.

Η συμμετοχή δε του Τμήματός μας συνιστούσε και μία έμπρακτη εκπροσώπηση και φωνή της Δυτικής Θεσσαλίας στην υπόθεση των Μεσογειακών Αγώνων, όπως άλλωστε υπήρξε μέχρι σήμερα, τόσο σε επίπεδο Επιτροπής Διεκδίκησης όσο και στην 1η Οργανωτική Επιτροπή που μέχρι σήμερα υπήρχε.

Αποτελεί μία πράξη κατάφωρα άδικη και συνιστά μία Θεσμική Εκτροπή και προσβολή προς όλον τον Τεχνικό κόσμο και ιδιαίτερα τους μηχανικούς του τμήματος μας. Στα πλαίσια αυτά, και με δεδομένη τη διάθεση αλλά και την δυνατότητα του τμήματός μας να βοηθήσει στην επιτυχία της Οργανωτικής προσπάθειας για την Μεσογειάδα του 2013 και την μεγιστοποίηση της προστιθέμενης αξίας από αυτούς, αλλά, και την διάχυσή των ωφελειών σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της άνισης και άδικης μεταχείρισης απέναντί μας.

Ζητάμε την διόρθωση αυτής της ενέργειας, κάτι που η ίδια Κυβέρνηση επανέλαβε και στην σύσταση της Επιτροπής Διεκδίκησης όταν στην αρχή δεν είχε συμπεριλάβει τον Πρόεδρο του τμήματος Μαγνησίας και στην συνέχεια αποκατέστησε την αδικία αυτή».

πηγή: Κόσμος Λάρισα

Σχόλια
  1. Ο/Η Loukas λέει:

    O titlos pou evales einai la8os.
    Den afora tous mesofeiakous kai to organotiko komati h epistolh alla to oti apokleisthke apo ta organa.
    Kata th gnwmh mou swsta giati o an8ropos pera apo thn kalh sxesh pou exei me ta mme (alloste plhronei gia auto) einai kenos periexomenou….
    Enas egwpa8hs pou hdonizetai na vlepei thn antitouristikh fatsa tou stis efhmerides kai ta kanalia…..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s