προσκλητήριο δημοκρατίας

Posted: 5 Ιουνίου 2009 by admin in Παπανδρέου, Πασοκ, Πολιτική, ευρωεκλογές

Θα συγκρουστώ και μαζί θα νικήσουμε

Συμμετοχής στις κάλπες, μιλώντας για κάποιους που προπαγανδίζουν την αποχή: “Οι λίγοι, οι ισχυροί, οι ημέτεροι, που πολύ θα ήθελαν τους αφήσουμε στην ησυχία τους. Εμείς λέμε ότι με τη συμμετοχή παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας”. Συμπλήρωσε ότι “η αποχή είναι ψήφος ανοχής στον κατήφορο. Για αυτό την Κυριακή, κάνουμε την αμφισβήτηση συμμετοχή, την απογοήτευση δημιουργία, την άρνηση δύναμη αλλαγής”, τονίζοντας και πάλι ότι “την Κυριακή αλλάζουμε για να μην βουλιάξουμε”.

“την Κυριακή, η οργή και η αγανάκτηση για την κυβέρνηση των μεγάλων συμφερόντων, για την κυβέρνηση της απογραφής και της παραγραφής, γίνεται ψήφος ελπίδας, γίνεται ψήφος στο ΠΑΣΟΚ”.

“όσο καλές και αν είναι οι δημοσκοπήσεις αυτό που μετράει είναι η ψήφος την Κυριακή. Γιατί μόνο η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ πονάει. Πονάει τις δυνάμεις της ανομίας, της ατιμωρησίας και της πελατειακής σπατάλης των χρημάτων του ελληνικού λαού. Γιατί μόνο η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, δίνει κυβερνητική προοπτική”.

το άνοιγμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ: “Εμείς δεν τους βάζουμε απέναντί μας.Τους θέλουμε κοντά μας. Τους θέλουμε μαζί μας, Ο αγώνας μας είναι και δικός τους. Γιατί η πατρίδα έχει δικαίωμα στο μέλλον. Γιατί τη βαρβαρότητα που ζούμε όλοι, την ζουν κι αυτοί. Εμείς ενώνουμε και δεν πολώνουμε”.

Οι Ευρώπη που θέλουν οι Σοσιαλιστές

Περιγράφοντας την Ευρώπη που διεκδικούν οι σοσιαλιστές, μίλησε για μία Ευρώπη που θα αναθεωρήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας, θα ανοίγει δυνατότητες σε μεγαλύτερες δημόσιες επενδύσεις στην παιδεία, στο κράτος πρόνοιας στην πράσινη ανάπτυξη.

-Διεκδικούμε ένα Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Κοινωνικής Προόδου, που εγγυάται την ποιότητα στην κοινωνική πολιτική, την εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία και ασφάλιση, για κάθε χώρα της Ευρώπης.

-Διεκδικούμε ευρωπαϊκές επενδύσεις για την «πράσινη ανάπτυξη» για να δημιουργήσουμε δέκα εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη μέχρι το 2020.

-Απαιτούμε μια πολιτική που θα βάλει τέλος στους φορολογικούς παράδεισους. -Ζητάμε την ενίσχυση της διαφάνειας στη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων.Την ενίσχυση της πρόσβασης των μικρομεσαίων στις πιστώσεις.

-Διεκδικούμε μια Ευρωπαϊκή Χάρτα ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων και τη διασφάλιση και των συνόρων μας.

-Διεκδικούμε ένα παράλληλο Σύμφωνο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, με το Σύμφωνο του Μάαστριχτ.

-Διεκδικούμε να αναδείξουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ρυθμιστικό πόλο στην παγκόσμια σκακιέρα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s