Το αρχαίο θέατρο της Λάρισας…

Posted: 28 Μαΐου 2009 by admin in Πολιτιστικά, Πολιτική
Ετικέτες: , ,

arxaiotheatrolarissas1

Δύο χρόνια τώρα οι εργασίες ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας έχουν σταματήσει. Ακόμη και η συντήρηση του μνημείου είναι ελλιπής σύμφωνα με τον  άνθρωπο που έχει αφιερώσει την ζωή του στην αποκάλυψη του αρχαίου θεάτρου κύριο Τζαφάλια.  Αυτό επιβεβαιώνεται και από τους εργαζόμενους στον χώρο του θεάτρου οι οποίοι έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ώρα της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

2009-05-29_093911

Στο διεκδικητικό πλαίσιο των 28 συνολικά συμβασιούχων περιλαμβά-νονται τα αιτήματα που αφορούν στη συνεχιζόμενηχρηματοδότηση του έργουκαι στις συνεχιζόμενες συμβάσεις αντί των σημερινών διάρκειας ενός μηνός.

Δείτε για το θέμα αυτό και την ανακοίνωση του γραμματέα της ΠΕ του ΠΑΣΟΚ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά «Από το 2004 έως το 2007 οι εργασίες(απαλλοτριώσεις, χωματουργικά, κ.α.) στο Αρχαίο Θέατρο προχωρούσαν κανονικά με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το Δεκέμβριο του 2007 προγραμματίστηκε από την περιφέρεια- όπως είχε ανακοινώσει ό ίδιος ο κ. Γκούπας- για ένταξη στο Γ’ Π.Ε.Π ποσό 1,15 εκ. ευρώ ,αλλά το ποσό ουδέποτε ήταν διαθέσιμο στις υπηρεσίες της Εφορίας κλασσικών αρχαιοτήτων για εκταμίευση, γιατί απλώς ποτέ δεν εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, επειδή ο κ. Περιφερειάρχης και η κυβέρνηση είχαν προφανώς άλλες προτεραιότητες. Στη συνέχεια τον Ιούλιο του 2008 ενημερώθηκε η Εφορία κλ.αρχ. ότι το ποσό τροποποιήθηκε και έγινε 800.000 ευρώ και το Σεπτέμβριο του 2008 επιτέλους εγκρίθηκε οριστικά ποσό 550.000 ευρώ, από το οποίο μέχρι σήμερα απορροφήθηκαν μόλις 105.000 ευρώ. »

Οι εργαζόμενοι θα επαναλάβουν την διαμαρτυρία την Κυριακή στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου για να ευαισθητοποιήσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

από το blog του Φάνη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s